Gratis compost op zaterdag 23 april 2022

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend op 23 april 2022, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten.

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend op 23 april 2022, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten.

Maar ook bij de groenstraat in Haps zoals je gewend bent. Het ophalen van compost is enkel voor particulieren en maximaal 1 m3 per keer. Wil je compost ophalen? Zorg dan zelf voor een aanhangwagen, emmer of zakken om het in te doen, een schep en vervoer. 

 Compostdagen

  • Zaterdag 23 april 2022
  • Zaterdag 30 april 2022
  • Zaterdag 7 mei 2022
  • Zaterdag 14 mei 2022

Openingstijden mini-milieustraten: zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.
Openingstijden groenstraat Haps: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.

Wat is compost?
Naast de groenstraat in Haps wordt het ingezamelde groenafval en grof tuinafval direct gecomposteerd. Dit is een natuurlijk proces waarbij micro-organismen het groen en tuinafval afbreken. Het eindresultaat is voedzame compost. Compost wordt ook wel het zwarte goud genoemd omdat het zo goed is voor je tuin. Het houdt vocht vast, is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke manier.

Schone grondstof
Doordat we een agrarische gemeente zijn, hebben we relatief veel groenafval en grof tuinafval. Door dit te composteren komt het ‘afval’ direct terug in de kringloop. Want compost nemen gewassen en planten weer op om van te groeien. Omdat het als meststof wordt gebruikt, is een hoge kwaliteit belangrijk. Hier zitten strenge eisen aan. En hoewel het goed gesorteerd wordt, is het aanleveren van een schone grondstof dus belangrijk.

Thuis composteren
Je kunt ook je eigen groen en tuinafval composteren. Dit kan met een compostvat of composthoop in de tuin. Maar ook zonder tuin of veel ruimte kun je composteren door middel van een wormenhotel. Zo houd je de kringloop nog kleiner en lokaler!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het scheiden van afval op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling of kijk in de AfvalApp. De AfvalApp is heel handig. Je ziet direct wat, waar en wanneer wordt opgehaald. En je krijgt ook alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore. 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring