Scouts naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea

Deze zomer gaan wij, Casper (16) uit Mill, Stef (16) uit Sint Anthonis, Jorn (16)uit Overloon, Jesse (13) uit Rijkevoort, Eleonore (14) uit Cuijk en Marit (16) uit Grave een geweldig avontuur beleven!

Deze zomer gaan wij, Casper (16) uit Mill, Stef (16) uit Sint Anthonis, Jorn (16)uit Overloon, Jesse (13) uit Rijkevoort, Eleonore (14) uit Cuijk en Marit (16) uit Grave een geweldig avontuur beleven!

Wij gaan samen met bijna 2000 andere scouts uit Nederland naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld. Hier komen meer dan 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

De bijna 1250 jeugddeelnemers vormen samen met zevenhonderd vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in vijfendertig troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit zesendertig scouts en vier begeleidende stafleden. Wij zitten allemaal in troep Bladsnuitkever. Onze yell is: ‘Ulineun ip bagumi!’ Dit betekent: wij zijn de bladsnuitkevers. Een troep is weer onderverdeeld in vier patrouilles.

Inmiddels is er al een aantal troepweekenden geweest en staan er nog enkele op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. De eerste was in Veghel, daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. We hebben toen onder andere karaoke gezongen, Koreaans gekookt, kampvuur gemaakt en crazy 88 gedaan. Het volgende troepweekend was in Boxmeer, toen kregen we te horen wie je buddy is. Een buddy is iemand die altijd weet waar je bent tijdens de reis, waar je samen mee kan gaan kletsen en je slaapt ook samen in een tent. We hoorden toen ook in welke patrouille iedereen zat. Een patrouille is een groepje waarmee je de corvee doet en enkele activiteiten. We hadden een troepdag in Veldhoven, waar we uitleg kregen over de activiteiten die we in Zuid-Korea gaan doen en we speelden apenkooi om elkaar nog beter te leren kennen.

Tijdens de voorbereidingsweekenden is het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. We maken tijdens de voorbereiding kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat we ons tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat we als een hechte vriendengroep op reis gaan.

De World Scout Jamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. In 1937 en 1995 was de World Scout Jamboree in Nederland. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023. Voordat we aankomen op de World Scout Jamboree hebben we nog een voorreis van vijf dagen. We gaan dan met de troep Seoul verkennen, onder andere de Lotte Tower, the National Folk Museum of Korea en we gaan naar diverse tempels en natuurlijk shoppen en bijzondere dingen eten.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein in tenten. De afmetingen van dit jamboree terrein is 6,5 km bij 2,5 km. Dus een aardig eindje wandelen van links naar rechts in de Koreaanse warmte. Wij leren elkaar kennen en ook maken we kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met de voorreis door Zuid-Korea wordt dit alles vast en zeker een onvergetelijke ervaring voor ons.

We hebben er ontzettend veel zin in en we kunnen niet meer wachten tot we gaan!

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring