Albert Heijn van der Laan 35 jaar in Gennep

Werk aan de winkel om vertrek Jan Linders op te vangen.

Werk aan de winkel om vertrek Jan Linders op te vangen.

“Toen in 1988 de gebroeders Rob en Ger van der Laan hun zaak openden was Jan Linders not amused. In het hol van de leeuw, Gennep, een Albert Heijn beginnen dat was een hele stap”,  aldus Ruud van der Laan. Hij is de derde Van der Laan en sinds 1998 eigenaar samen met Anja. Hun zoon Jannick werkt ook alweer twaalf jaar in Gennep en de vierde broer Peter ruim vijfentwintig jaar. Je kunt dus gerust van een familiebedrijf spreken.

Geen tweede Appie
Na een flink aantal verbouwingen en uitbreidingen staat er sinds afgelopen maart een spiksplinternieuwe Albert Heijn. Dat is volgens zoon Jannick precies op tijd om klaar te zijn voor wat er gaat komen. “De stap die Jan Linders heeft gezet om deel uit te gaan maken van de Albert Heijn organisatie betekende in Gennep dat de naam Linders moest verdwijnen. Omdat wij als franchiser een afgebakend marktgebied hebben, kon er geen tweede Appie bij. Het was een aantal maanden afwachten wat dat zou betekenen voor ‘onze Jan’ in Gennep. Onlangs werd duidelijk dat Jumbo een tweede vestiging gaat openen op de plek van Linders.”

TROTS op het assortiment
“Na onze eigen verbouwing in maart zijn we aan de gang gegaan om te kijken hoe we op het vertrek van Jan Linders konden inspelen. Zoals het er nu naar uitziet denken we dat we de Jan Lindersklant fantastisch kunnen bedienen met ‘speciaal bier’, bijna honderd soorten extra in ons assortiment. Ons assortiment vlaaien is uitgebreid met hele mooie betaalbare nieuwe items van een regionale bakker. Voor het befaamde zuurvlees en de andere verse ‘onze trots’ artikelen hebben we inmiddels prachtige alternatieven. Die gaan we de komende weken volop laten zien en laten proeven.”

Donato’s
“Verder hebben we sinds kort ook een exclusief assortiment van Donato’s. Mooie Italiaanse producten, vers bereid en met top Italiaanse ingrediënten. Van verse pasta tot pizza, van maaltijdsalade tot Italiaanse desserts. Om je vingers bij af te likken.”

Maatschappelijk betrokken
“We zijn volop in beweging om ónze klanten maar zeker ook de traditionele Jan Lindersklant aan ons te binden en vertrouwd te maken met hun ‘Appie’ in Gennep. Want Jan Linders was natuurlijk dé supermarkt van Gennep. Maar vijfendertig jaar Albert Heijn aan het Wilhelminaplein is ook niet niks. Een lokale supermarkt met leuke lokale acties. Voor half november staat er weer een topactie op de rol. En wat te denken van de Sinterklaasintocht. Deze hebben we geadopteerd, Sinterklaas zonder intocht kan toch niet. Ook menig sportclub en buurtvereniging weet ons te vinden. Maatschappelijk betrokken noemen we dat.”

“We gaan er tegenaan met een geweldig team mensen waarvan de meesten ook al meer dan twintig en sommigen zelfs meer dan dertig jaar actief zijn.”

Heel graag tot ziens!

Ruud, Anja en Jannick van der Laan

Albert Heijn van der Laan
Wilhelminaplein 4 - Gennep

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring