Avond 4 daagse Ottersum

voor iedereen die van wandelen houdt

voor iedereen die van wandelen houdt

Dit jaar dan eindelijk weer de Avondvierdaagse in Ottersum Na twee jaar met een alternatieve 4-daagse vanaf dit jaar in een nieuwe opzet. Ik spreek erover met twee leden van de organisatie: Linda Schook en Koen Heijligers.

Het begin
De 'Ottersumse wandelvierdaagse' zoals de naam was, startte in 1958 voor de eerste keer met een deelnemersaantal van 673 lopers. De eerste jaren waren de afstanden tien, vijftien of twintig kilometer. De tocht vond in de middaguren plaats. Niet alleen kinderen uit Ottersum liepen mee, maar ook uit buurtdorpen zoals uit Milsbeek, Gennep, Heijen zelfs uit Mook en Mill waren er lopers. Vier dagen wandelen door het Ottersumse land en haar mooie omgeving. Lopen door de omringende  dorpen met als apotheose de feestelijke intocht op de laatste dag. De laatste jaren waren de afstanden: de snuffelroute van tweeënhalf en vijf, tien of vijftien kilometer.

Nieuwe opzet
“Vorig jaar hadden we als alternatief de ‘Home Edition’ waarbij men 4 dagen vanuit huis kon wandelen”, zegt Koen. “Maar dit jaar is de Avond 4-daagse echt helemaal vernieuwd. We gaan de inschrijving opengooien voor jong en oud. De bestaande wandelafstanden blijven, maar daarbij voeren we de twintig kilometer, die we vroeger hadden, weer in. Met andere woorden: de tocht is niet alleen meer voor de jeugd, ook volwassen kunnen meelopen, al blijft de jeugd belangrijk en deze hopen we ook in grote getalen terug te zien. Naast alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s en mensen die graag wandelen is de wandeltocht ook ideaal voor de Nijmeegse Vierdaagse wandelaar, een mooie training.” “We hebben nu ook geen vaste rustplaatsen meer, ieder mag rusten waar hij dat wil”, vult Linda aan. “Het wordt flexibeler want ook de starttijden en eindtijden kan men zelf bepalen. We gaan wandelen op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdag avond. De gezelligheid die er altijd was behouden we. Door met een nog grotere groep te gaan wandelen neemt die gezelligheid alleen maar toe. Met prachtige wandelroutes door de gemeente Gennep (en zelfs net iets daar buiten). Op vrijdag sluiten we af met een feestelijke intocht op het Raadhuisplein over de St. Janstraat naar het Jozefplein, waar een gezellig eindfeest plaats vindt.”

Organisatie
De Avondvierdaagse wordt georganiseerd door Stichting Kindervakantiewerk (KVW) Ottersum. Het draaiboek van de avondvierdaagse bevat 167 belangrijke punten, van bijvoorbeeld de EHBO’ers regelen, muziek regelen, medailles bestellen, verkeersregelaars regelen, de route uitzetten en ga zo maar door. In totaal zijn er  vele vrijwilligers actief voor de avondvierdaagse. De intocht is elk jaar een spektakel op zich, vele toeschouwers staan langs het parcours en de feestelijke uitgedoste deelnemers laten vaak zien waar ze vandaan komen met mooie spandoeken.

Avond 4-daagse Ottersum, van 5 t/m 8 juli 2022, opgeven kan digitaal via

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 5 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2022  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring