Bewustwording door Massagetherapie

Afgelopen maart verhuisde Hanneke Spaans en haar man vanuit Zetten naar Gennep, alwaar ze aan de Van Brederodestraat 19 haar Praktijk voor Massagetherapie voortzette. Hanneke nodigde me uit voor een kennismaking.

Afgelopen maart verhuisde Hanneke Spaans en haar man vanuit Zetten naar Gennep, alwaar ze aan de Van Brederodestraat 19 haar Praktijk voor Massagetherapie voortzette. Hanneke nodigde me uit voor een kennismaking.

“Rond mijn veertigste was ik als werkende moeder van een gezin met nog jonge kinderen constant in strijd met de klok om alles geregeld te krijgen. Daar kwamen toen ook nog onverwerkte jeugdtrauma’s en een reorganisatie op mijn werk bij, en dat maakte dat ik uiteindelijk zowel lichamelijk als geestelijk uitgeput raakte. Voor het eerst in mijn leven had ik te maken met een burn-out, terwijl ik - net als velen - altijd dacht dat dit alleen ‘zwakke mensen’ overkwam. Echter, het tegendeel is waar; juist dienstbaar ingestelde personen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een neiging tot perfectionisme, hebben meer kans op deze stressziekte.”

“Toen ik ruim tien jaar geleden in aanraking kwam met holistische massage, merkte ik dat deze vorm van contact precies de aanpak was die bij mij paste; dat je met behulp van aanraking iemand kunt helpen bij zichzelf te laten komen, terug te zetten in eigen kracht”, vertelt Hanneke. “Dit besef zette mij ertoe aan de HBO opleiding Massagetherapie te gaan doen aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam.”

“Massagetherapie is een holistische therapievorm, waarbij met behulp van gesprek en massagesessies een proces van bewustwording op gang komt, dat inzicht geeft in blokkades, die zich als spanningsgebieden in het lichaam vastzetten. Elke sessie begint met een moment dat je bij jezelf stilstaat en dat je luistert naar wat er in je lichaam te voelen en te ontdekken is. Tijdens een aantal sessies zul je ervaren, dat spanning en ongemak plaatsmaken voor ontspanning en een ruimer, vrijer lichaam.”

Kijk voor meer informatie over massagetherapie, mijn praktijk en het maken van een afspraak op mijn website.

Praktijk voor Massagetherapie Hanneke Spaans
Tel. 06 233 036 09 of kijk eens op

www.hannekespaans.nl

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring