Bouwkringloop ‘De Loods’ opent in Milsbeek

Aan de Ovenberg in Milsbeek opent binnenkort bouwkringloopwinkel ‘De Loods’. Initiatiefnemer is Jos Franken.

Aan de Ovenberg in Milsbeek opent binnenkort bouwkringloopwinkel ‘De Loods’. Initiatiefnemer is Jos Franken.

Bij veel nieuwbouw- en verbouwprojecten worden vaak overtollige bouwmaterialen afgevoerd. Dat betekent een hoop verkwisting van vaak nog goed bruikbaar materiaal zoals kozijnen, planken, balken, tegels, hang- en sluitwerk, laminaat, sanitair etc. Deze materialen zijn dus van harte welkom, maar ook gebruikt gereedschap is welkom evenals meubels - om een tweede leven te kunnen geven. Daarnaast beschikt ''De Loods'' over een platenzaag, waardoor er spullen op maat gezaagd kunnen worden.

Met dit nieuwe initiatief in de vorm van een zelfstandige bouwkringloopwinkel ''De Loods'' wil Jos de afvalstroom beperken, door dat materiaal te verzamelen, te sorteren en desnoods zo te bewerken dat het weer zinvol hergebruikt kan worden. Dit materiaal kan afkomen van bouwbedrijven, maar ook van ZZP-ers en particulieren. Jos benadrukt, “het wordt geen vuilnisbelt of afval dumpplek. De materialen en producten moeten nog wel bruikbaar of te verwerken zijn.”

"De Loods" biedt verder een zinvolle dagbesteding aan mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt, zodat er weer een arbeidsritme opgebouwd kan worden om kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

''Mensen kunnen reeds bruikbare spullen komen brengen (op afspraak), maar het kan eventueel ook opgehaald worden”, besluit Jos, dat kan via tel. 06-41607705. Bouwkringloop ‘De Loods’ wordt gevestigd aan de Ovenberg 15, unit 5a-b te Milsbeek. Per oktober zal Jos aldaar beginnen met de inrichting en de opening zal naar verwachting eind dit jaar zijn.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring