C.v. de Diepenkikkers bestaan 66 jaar!

C.V. de Diepenkikkers uit Milsbeek is opgericht op 8 april 1958 en bestaat dit jaar dus 66 jaar! De Diepenkikkers is een gezellige en actieve vereniging, een club enthousiaste mannen die hun beste beentje voor zetten, in Milsbeek, maar ook daarbuiten. In het weekend van 21 t/m 23 juni aanstaande houden ze hun jubileumweekend!

C.V. de Diepenkikkers uit Milsbeek is opgericht op 8 april 1958 en bestaat dit jaar dus 66 jaar! De Diepenkikkers is een gezellige en actieve vereniging, een club enthousiaste mannen die hun beste beentje voor zetten, in Milsbeek, maar ook daarbuiten. In het weekend van 21 t/m 23 juni aanstaande houden ze hun jubileumweekend!

They (Theo) Emons en Gerrit Derks polsten in 1958 enkele mensen met hun idee een carnavalsvereniging op te richten. Door een aantal werd daar enthousiast op gereageerd en het balletje ging rollen. Enkele leden van ‘Toneelvereniging ONA’ uit Milsbeek hadden het idee om via inschrijving inwoners van Milsbeek te vragen, lid te worden van de carnavalsvereniging. Na een vergadering bij Café "De Zwarteweg" werd een nieuwe carnavalsvereniging opgericht. Er was nog één  probleem: het vinden van een geschikte naam. Uit de vele inzendingen werd uiteindelijk voor "De Diepenkikkers" gekozen. Natuurgebeid ‘De Diepen’ is het gebied dat Milsbeek scheidt van het Duitse Wald dat vroeger al vol kwakende kikkers zat. Tot op de dag van vandaag laten de beestjes er luidkeels van zich horen, vandaar de naam "De Diepenkikkers". Deze naam is destijds verzonnen door Marie van de grote Kobus (Lamers). Er werd een raad van elf samengesteld en een bestuur gevormd. Het financiële plaatje kreeg men rond door het organiseren van fancy-fairs en dansavonden. Milsbeek was erg blij met haar eigen carnavalsvereniging.

Optocht
Waar De Diepenkikkers, maar ook de Milsbeekse gemeenschap trots op kunnen zijn, is de jaarlijkse carnavalsoptocht op carnavalszondag. Een prachtige optocht met wagens, groepen, paren en enkelingen, die onder veel belangstelling door de straten van Milsbeek trekken.

De Zittingsavonden
In 1970, het eerste jubileumjaar van de Diepenkikkers (1x11), werd gestart met het organiseren van de jaarlijkse zittingsavonden. De organisatie, maar ook de volledige invulling van deze happening ligt volledig in handen van Milsbekenaren en dat is fantastisch èn uniek.

Grenskant Buutkampioenschappen
In 1981, het tweede jubileumjaar (2x11) werd er gestart met de organisatie van de populaire "Grenskant Buutkampioenschappen". De deelnemers komen uit Limburg en Brabant. Zij strijden nog steeds elk jaar om de felbegeerde titel "Grenskant Buutkampioen".

Het Prinsenbal
De Prinsen worden ‘naar voren geschoven’ door de leden van de raad van elf.  Een prinsen-onthullingscommissie (de technische commissie van De Diepenkikkers in samenwerking met ex-Prinsen) zorgt ervoor dat de nieuwe prins op verrassende wijze aan het dorp wordt voorgesteld. Kosten noch moeite worden gespaard om hiervan elk jaar weer een fantastische happening van te maken.

Carnavalskrant
Enkele weken na het uitkomen van de prins en de jeugdprins verschijnt De Diepenkikkers carnavalskrant. Dit bewaar full colour magazine van een slordige 100 pagina’s, staat boordevol carnavalsnieuws, veel foto's en andere informatie. De krant verschijnt sinds 1959 en wordt mogelijk gemaakt door advertentie opbrengsten. 

Jeugd en Dansgarde
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt weleens gezegd. In Milsbeek gaat deze vlieger zeker op. De Diepenkikkers organiseren al vanaf sinds jaar en dag vele activiteiten voor de jeugd, veelal samen met de jeugdcarnavalsvereniging ‘De Dikköpkes’. De jeugdboerenbruiloft is een fenomeen dat al vele jaren georganiseerd wordt. Sinds enkele jaren is daar de Jeugdplaybackshow, de ColaDisco en het Kikkerdrilbal aan toegevoegd. Naast de goede samenwerking met De Dikköpkes maakt de Dansgarde van Milsbeek ook onderdeel uit van de vereniging. Vol trots presenteren De Diepenkikkers dan ook op menige receptie hun eigen “Diepenkikkers Dansgarde”.

De Diepenkikkers Hofkompeneej
Enkele jaren prijkten in het Trefpunt, tijdens de carnavalsactiviteiten, een 3-tal banners met daarop bedrijven die van Milsbeekse afkomst zijn of een directe relatie hebben met Milsbeek. Dit zijn de leden van de Diepenkikkers Hofkompeneej. De krant dreigde enkele jaren geleden uit zijn voegen te geraken en zou alleen nog maar uit advertenties bestaan. Dit kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dus om ruimte voor de krant te genereren werden de “hele pagina sponsors” benaderd om zich te interesseren voor een reclame-uiting op een banier die de zaal zou gaan versieren tijdens onze evenementen. Een schot in de roos zo bleek achteraf. Inmiddels zijn we met de tijd mee gegaan en presenteren we de logo’s van de Hofkompeneej leden op twee TV schermen.

Milsbeekse Aspergefeesten
In het jaar 2016 werd het idee geboren om een leuk dorpsfeest te organiseren. Maar wat moet je nu organiseren buiten het carnavalsseizoen om??Doordat we met ex-prins Koen-Jos d’n Urste het asperge gebeuren van dichtbij hebben mogen meemaken en ook mochten proeven, waren we er snel over uit: Milsbeekse Aspergefeesten. Daar waar we in Noord Limburg en zeker in Milsbeek trots op zijn, de asperges, kunnen we een mooi festijn omheen bouwen. Een gezellige dag met onder andere proeverijen, live muziek, (kids) activiteiten, loterij en diverse verrassingen. Diverse lokale en regionale ondernemers presenteren zich met heerlijke culinaire hapjes en drankjes veelal gerelateerd aan de asperge. En zo geschiedde. Ruim een jaar voorbereiding ging eraan vooraf en op 25 en 26 juni 2017 beleefden we onze eerste Aspergefeesten!! Georganiseerd door CV de Diepenkikkers uiteraard in samenwerking met Kwekerij Berns! Een groot succes! In 2018 de tweede editie en door corona in 2022 de derde editie. Tijdens het komend 66-jarig jubileumweekend editie vier en wel op zaterdag 22 juni 2024.

Jubileumweekend
In het weekend van 21, 22 en 23 juni 2024 zal het 66 jarige jubileumweekend op het terrein van SV Milsbeek plaatsvinden.
Vrijdag 21 juni Vrijdag middag borrel, aanvang vanaf 16.00 uur. Van19.00-21.00 uur COLADISCO voor de kinderen en vanaf 19.30 ORANJEFEEST met het EK Voetbal Nederland-Frankrijk.
Zaterdag 22 juni Milsbeekse Aspergefeesten culinair genieten, aanvang 13.00 uur.
Aansluitend Feestavond met live muziek van FRAGMENT
Zondag 23 juni: HET GROTE DIEPENKIKKERS VERJAARDAGSFEEST! vanaf 13.00 uur met o.a. feliciteren, veel lachen, dansen, polonaise, gezelligheid, sterke verhalen, live muziek van DUO UNIEK enz. Kortom een gezellig verjaardagsfeest!

(wijzigingen onder voorbehoud)

Meer info:

 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring