De Mariaschool in Bergen heeft een nieuwe bestemming

Een tijd geleden kwam ik door Bergen gereden en viel mijn oog op de oude basisschool: De Mariaschool. Er stond een bord aan de weg, heerlijke koffie met gebak, welkom! Nieuwsgierig als ik ben liep ik er even binnen.

Een tijd geleden kwam ik door Bergen gereden en viel mijn oog op de oude basisschool: De Mariaschool. Er stond een bord aan de weg, heerlijke koffie met gebak, welkom! Nieuwsgierig als ik ben liep ik er even binnen.

Wauw, wat een leuke bestemming heeft de oude basisschool gekregen. Ik sprak er met de schoonzusjes Bianca en Janneke Jans.

“Ja, leuk hè”, begint Bianca enthousiast. “We zij nu enige tijd officieel open en elke dag krijgen we soortgelijke reacties. Mensen kennen de school nog, maar weten helemaal niet wat het nu geworden is. Je kunt er een mooi verhaal van maken.

“We hebben meegedaan aan de ideeën wedstrijd van de gemeente Bergen ten behoeve voor een nieuwe bestemming van deze school. Hierbij zijn diverse ideeën ingediend, waarop ieder via de media zijn/haar voorkeur voor kon uitspreken. De 5 ideeën met de meeste stemmen zijn beoordeeld door een commissie, waarin ook twee mensen uit het dorp en waren vertegenwoordigd. Ik mocht mijn presentatie houden. Nou dat is normaal niet aan mij besteed en dan ook nog aan een groep deskundigen. Ik vertelde mijn bedoelingen en mijn enthousiasme voor mijn plan heeft denk ik de doorslag gegeven. Natuurlijk sprong ik daarna wel even een gat in de lucht.”

“En ja de stap mocht gezet worden en ik kon aan de slag. Met behulp van de architect, het bouwbedrijf en heel veel helpende handjes en vooral met Janneke hebben we er dit van weten te maken.” “Fantastisch toch”, vult Janneke aan. “Bianca vroeg me mee te denken over dit project. We voelen elkaar goed aan en hebben vaak ook dezelfde ideeën over sommige dingen, dat is echt wel fijn.”

Bianca gaat verder: “Je kunt bij ons terecht voor een heerlijk kop koffie, cappuccino of thee. Daarbij hebben we heerlijke zelfgemaakt gebak, vers bereid in onze eigen keuken, door onze eigen Tal van Tal’s zoete hoek. Ook kan men bij ons terecht voor een heerlijke lunch. Maar het allerbelangrijkste, we willen een soort van sociale meetingpoint zijn. De ruimte hiernaast is door het dorp ingericht als huiskamer, het is de bedoeling dat hier mensen elkaar kunnen ontmoeten, dat is ook de bestemming van deze school. Achterin de zaak heeft Chantal haar eigen winkeltje in taartbenodigdheden en hebben we van de lokalen twee prachtige appartementen gemaakt, met een fantastisch uitzicht over de weilanden. Ach ik kan er wel uren over praten, laat mensen maar binnenlopen, iedereen is hier welkom!

De Mariaschool, Kerkstraat 15 Bergen

I.V.M. de coronamaatregelen maken we woensdag 28 oktober bekend, wat onze nieuwe openingstijden zijn en wat onze afhaalproducten zijn!!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring