De rode loper ligt uit voor alle ondernemers

Juist in deze lastige tijd wil Gemeente Gennep er zijn voor haar ondernemers. Contactfunctionarissen van het Bedrijvenloket gaan op bedrijfsbezoek of bellen met veel ondernemers en blijven zó met hen in contact. Bij het gemeentehuis ligt de rode loper uit voor alle ondernemers uit de gemeente. Ik sprak erover met wethouder Janine van Hulsteijn.

Juist in deze lastige tijd wil Gemeente Gennep er zijn voor haar ondernemers. Contactfunctionarissen van het Bedrijvenloket gaan op bedrijfsbezoek of bellen met veel ondernemers en blijven zó met hen in contact. Bij het gemeentehuis ligt de rode loper uit voor alle ondernemers uit de gemeente. Ik sprak erover met wethouder Janine van Hulsteijn.

“Afgelopen maanden hebben we veel ondernemers gesproken of bezocht”, begint Janine. “En ik kan je vertellen, er zijn grote verschillen ontstaan in deze vervelende coronatijd. Sommige bedrijven draaien als nooit tevoren, terwijl bij andere het water inmiddels aan de lippen staat, of zelfs nog erger. Opgebouwd vermogen bedoelt voor pensioenen moeten ze aanboren, of er ze moeten gaan lenen bij familie of vrienden. Als gemeente proberen we er te zijn voor hen die worden getroffen. Maar we zijn er voor alle ondernemers uit onze gemeente, ook voor hen met wie het goed gaat, we proberen iedereen te helpen daar waar mogelijk. Met de horeca bijvoorbeeld, hebben we regelmatig overleg, gewoon even sparren en luisteren waar de behoeftes liggen. We gaan ze straks ook helpen wanneer er weer meer mag. De rode loper ligt bij ons uit voor alle ondernemers!”

Een bruisend winkelcentrum in Gennep.
“De ambitie van het college van B&W is een bruisend winkelcentrum. Dat lijkt nu in de coronapandemie ver weg, maar achter de schermen wordt flink doorgewerkt. Dat doen we in overleg met tal van ondernemers, de inzet van de Werkgroep Het Verhaal van Gennep, centrummanager Ron Vierboom en de gemeentelijke ambtenaren. Dat doel kunnen we bereiken door te investeren in het centrumgebied. We doen dat met geld, maar ook door het versoepelen van vergunningaanvragen of het eerder goedkeuren van goede ideeën die bijdragen aan een nog mooier Gennep!”

BIZ
“Een belangrijke bijdrage moet daarbij van de ondernemers zelf komen, ze hebben immers ook baat bij een bruisend winkelhart. De afgelopen jaren was echter duidelijk te zien dat de Ondernemersvereniging tegen steeds meer hobbels aanliep. Er stelden zich minder mensen beschikbaar voor het bestuur en we zagen een toenemend freerider-gedrag door ondernemers: wel profiteren van wat de OVG doet, maar niet delen in de lasten, namelijk het meebetalen door lid te zijn van de OVG. De centrummanager en een groep ondernemers hebben een nieuw plan opgevat: een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Een gebied waarbinnen alle ondernemers verplicht meebetalen aan de kosten van het verbeteren van het winkelgebied. Dat schept harmonie en zorgt ervoor dat het belang van alle ondernemers hetzelfde is.”

Regio Deal
“Misschien heb je er al over gehoord, maar we hebben in onze regio een heuse Regio Deal! De provincie Limburg en onze regio hebben met het Rijk een akkoord bereikt over een regionaal stimuleringsprogramma. Het kabinet stelt 17,5 miljoen euro beschikbaar voor een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg. De provincie, de regio en maatschappelijke partijen brengen samen ook nog zo’n 40 miljoen in. Daarmee worden projecten gefinancierd die bijdragen aan een gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie, en een gezond grensoverschrijdend werk- en ondernemersklimaat."

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring