Duurzame projecten dragen bij aan onze toekomst

Afgelopen jaren heeft Nebuvast enkele appartementencomplexen in de regio gerealiseerd. Stuk voor stuk mooie, moderne en vooral ruime appartementen.

Afgelopen jaren heeft Nebuvast enkele appartementencomplexen in de regio gerealiseerd. Stuk voor stuk mooie, moderne en vooral ruime appartementen.

Graag lichten we de laatste drie duurzame projecten wat meer uit. Appartementencomplex De Klaproos en Parc Juglans in Boxmeer en in Gennep aan de Brugstraat waar het pand van het voormalige Supertex werd omgetoverd tot appartementencomplex.

“Om deze projecten te realiseren heb je een lange adem nodig”, zegt Frans Bouhuis van Nebuvast. “Bij de Klaproos in Boxmeer zijn we al heel wat jaren eigenaar van de grond. De eerste planvorming om tot realisatie van appartementencomplex De Klaproos te komen, dateert van vier jaar geleden. We willen iets dat duurzaam is en passend bij de groene omgeving aan de rand van een nieuwbouwwijk.

Wij zijn, zoals alle projectontwikkelaars altijd op zoek naar grond om projecten te ontwikkelen, maar parallel hieraan leefde het idee bij ons om meer met hout te gaan doen. Binnen het bureau leefde die wens sterk. De discussie rond stikstof en CO2 hebben dat gevoel nog eens extra aangewakkerd, maar daarnaast vonden we het gewoon ook leuk. En die laatste factor is onlosmakelijk verbonden aan het welslagen van projecten. Bouwen met hout geeft aanzienlijk minder stikstof uitstoot in al haar facetten. We werken met lichter materiaal, hebben minder fundering nodig, minder transport en ook gebruiken we lichtere machines. Dit draagt allemaal bij tot minder uitstoot. Bij Nebuvast willen we plannen niet alleen technisch en financieel aanvliegen. Het gevoel telt te allen tijde mee, en dat is hierbij erg goed.

In architect Vincenth Schreurs en Aannemingsbedrijf P. Kaal vonden we twee gelijkgestemde bouwpartners en met hen konden we dit mooie plan realiseren. Onlangs is dit unieke complex opgeleverd aan Newomij en zijn alle appartementen bewoond door tevreden huurders!

Project Parc Juglans Boxmeer
Een andere mooie en duurzame uitdaging waar we ook veel gebruik hebben gemaakt van hout is project Parc Juglans in Boxmeer. Op een prachtige woonlocatie gelegen, grenzend aan de Braamsluiper en het Bladkoninkje hebben we zestien levensloopbestendige woningen ontwikkeld. In dit project zijn twaalf half-vrijstaande en vier vrijstaande luxe en moderne woningen duurzaam gebouwd en bieden optimaal wooncomfort met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Dit plan is gelegen op een rustige en voortreffelijke locatie maar op korte afstand van het sfeervolle dorpscentrum van Boxmeer met alle dagelijkse voorzieningen. De woningen zijn gebouwd op ruime kavels vanaf 295 m² tot 760 m². De comfort van een eigen tuin, heerlijk buiten genieten, in alle privacy! Enkele woningen beschikken over een opbouw met volop ruimte voor een logeerkamer, hobbykamer of werkkamer.

Project Brugstraat Gennep
“In het hart van Gennep stond een prachtig pand al jarenlang leeg: het voormalige familiebedrijf Supertex. Het was één van de eerste textielsupers van Nederland, maar in 2015 ging het bedrijf helaas failliet.

Het plan om het markante pand een nieuwe bestemming te geven begon al in 2016 met de eerste gesprekken en tekeningen.

Samen met Aannemersbedrijf Kaal hebben we onze schouders hieronder gezet. Een ‘afgeschreven’ gebouw is getransformeerd naar moderne, duurzame, kwalitatief hoogwaardige en comfortabele woningen en winkelruimte.  De bestaande betonnen constructie is gehandhaafd en er is een bouwlaag bovenop gekomen. Geen sloop maar hergebruik. Duurzaamheid ten top! De uitstraling van het gebouw getuigd van respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Het resultaat mag er zijn: de begane grond moest een commerciële ruimte blijven, terwijl daarboven een koopappartement en luxe huurappartementen zouden komen. Deze appartementen, ontworpen voor de bovenkant van de markt, zijn allen levensloopbestendig. Denk hierbij aan een zeer ruime indeling en de aanwezigheid van een brancardlift. In de ruime kelder kunnen de bewoners hun auto’s parkeren en zijn er extra ruime bergingen gemaakt.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring