Het Bergs Front

‘Strijd jij mee aan het front?’

‘Strijd jij mee aan het front?’

Esportsbenelux gaat in de maand juli een esportstoernooi organiseren voor de jongeren in de gemeente Bergen. Dit om jongeren met dezelfde interesses te verbinden en bewust te maken dat hun gemeente ook een periode zonder vrijheid heeft meegemaakt.

Robi Janssen en Stef Mannens, de eigenaren van Esportsbenelux organiseren regelmatig toernooien voor jongeren in verschillende gemeentes. Tijdens deze toernooien worden verschillende belangrijke historische onderwerpen uit de desbetreffende gemeente aan het licht gebracht. Zo ook de Tweede Wereldoorlog in gemeente Bergen, een onderwerp wat tegenwoordig, helaas, weer heel dichtbij komt met alle verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne.

Het concept
Veel jongeren krijgen de oorlog in Oekraïne op dit moment weliswaar mee, maar zijn zich lang niet altijd bewust wat deze oorlog kan betekenen voor de vrijheid in heel Europa. Esportsbenelux wil met behulp van ‘Het Bergs Front’ hier aandacht aan besteden. De geschiedenis van gemeente Bergen, met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog, is dan ook een perfect onderwerp om jongeren er aan te herinneren dat meer dan 77 jaar geleden hun eigen gemeente ook geen vrijheid kende.

Op zaterdag 9 juli wordt een Fortnite toernooi georganiseerd. Dit toernooi zal worden voorzien van een uitzending op Twitch, compleet met commentatoren en een host. Hiermee zal Esportsbenelux de jongeren van een complete esports ervaring voorzien. Naast een competitief element vindt er tijdens de uitzending ook educatie plaatst. Zo zullen er in de pauze educatieve video’s worden uitgezonden over gemeente Bergen in de Tweede Wereldoorlog. Hierbij komt de verovering van gemeente Bergen aanbod, en vertellen verschillende personen over Kasteelruïne Bleijenbeek, waaronder een oud inwoner van gemeente Bergen. Hij vertelt zijn verhaal over het arbeidskamp in Bergen. We sluiten we af met de bevrijding van Bergen.

Toernooi
Het Fortnite toernooi vindt plaats op zaterdag 9 juli van 13:00 tot 16:00 uur. Dit toernooi wordt live uitgezonden op twitch.tv/esportsbenelux, onder begeleiding van bekende commentatoren. Alleen jongeren die woonachtig zijn in Afferden, Bergen, Nieuw Bergen, Aijen, Siebengewald, Well en Wellerlooi kunnen deelnemen aan het toernooi.

Voor het Fortnite toernooi is er een prijzenpot t.w.v. 200 euro beschikbaar gesteld. Al met al belooft het een mooie competitieve middag vol bewustwording, educatie en vette prijzen te worden.

Alle jongeren kunnen zich vanaf maandag 27 juni aanmelden voor het toernooi. Benieuwd hoe ‘Het Bergs Front’ eruit gaat zien? Volg ons dan op Instagram en kom kijken naar de uitzending op Twitch op 9 juli om zelf ook meer te weten te komen over gemeente Bergen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Instagram: @hetbergsfront 
Twitch: https://twitch.tv/esportsbenelux 
Aanmeldformulier: https://forms.gle/SxzqVMinAMTZjSHz7 

Contactgegevens
Robi Janssen
Info@esportsbenelux.nl 
0620984570

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring