Fysiotherapie Gennep, méér dan alleen fysiotherapie

Een goed functionerend lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Vaak kunnen klachten uitstekend behandeld worden, het specialisme van de fysiotherapeut. Fysiotherapie Gennep-Oeffelt aan de Spoorstraat in Gennep biedt fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, dry-needling, revalidatie, medical taping, haptotherapie, sport(massage) en Shiatsu-therapie. 

Een goed functionerend lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen. Vaak kunnen klachten uitstekend behandeld worden, het specialisme van de fysiotherapeut. Fysiotherapie Gennep-Oeffelt aan de Spoorstraat in Gennep biedt fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, dry-needling, revalidatie, medical taping, haptotherapie, sport(massage) en Shiatsu-therapie. 

“We zitten precies een jaar hier op deze locatie”, zegt fysiotherapeut Marc van Vugt. “Maar in totaal zitten we al ruim vijfendertig jaar in Gennep. Voorheen waren we gevestigd aan de Picardie. Daar is Sil ooit begonnen, hij gaat dit jaar met verdiend pensioen. Deze locatie biedt echter meer mogelijkheden, is ruimer van opzet, heeft meer parkeerplaatsen en we zitten op een mooie A-locatie. Wij zijn er zeer tevreden mee en onze patiënten ook, dat merken we.” “We bieden alles onder één dak”, vult Marijke Giesbers aan. “We sturen intern onze patiënten ook naar elkaar door. Stel ik heb patiënt die ik behandeld heb voor haar bekkenprobleem en die fysiek stabiel is, maar mentaal nog niet, dan stuur ik haar bijvoorbeeld door naar Fleur Plug, onze Haptotherapeut, dat is onze kracht.” “We zijn in totaal nu met vijf fysiotherapeuten, een zelfstandige sport/Shiatsu-masseur en een zelfstandig haptotherapeut”, vult Marc aan. “We hebben acht behandelkamers en een grote oefenruimte op de begane grond met onder andere fitness- en cardiofitness apparatuur. Onze praktijk  is rolstoeltoegankelijk.”

Haptotherapie
Fleur Plug, GZ-Haptotherapeut, werkt onder de naam Koru Haptotherapie & Coaching. Een haptotherapeut helpt je bij het (opnieuw) herkennen en erkennen van jouw eigen ware gevoel. Veel mensen staan tegenwoordig in onze jachtige wereld met social media en carrière drang, niet goed in contact met hun gevoelsleven. Ze laten zich vaak leiden door verwachtingen van anderen en raken zo overbelast In de therapie word je je bewust van je patronen en neigingen en van hoe jij in het leven staat. Hoe ga je met jezelf en met de ander om en wat ervaar je daarbij in je lichaam? Je leert in de therapie voelen wat jou goed doet en wat niet. Haptotherapie gaat dus over gevoel, het brengt je dichter bij jezelf zodat je in staat bent keuzes te maken die écht bij jou passen. Dit maakt dat je vitaler, veerkrachtiger, stabieler en in balans door het leven gaat. Haptotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Sport (massage) en Shiatsu-therapie
Lex Maskikit, Relex, is de sportmasseur/Shiatsu therapeut in het team. Lex werkt vanuit een holistische visie: een klacht, symptoom of ziekte wordt gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Een vraag om aandacht voor die aspecten van ons zijn, welke we tot dan toe niet hebben kunnen of willen waarnemen. Massage vanuit deze visie  begeleidt u naar verdere bewustwording en inzicht. We gaan niet het ‘signaal’ duiden want de enige die dat kan, bent U zelf. Lex geeft naast massage voor sporters, ook massages voor specifieke lichamelijke klachten,   ontspanningsmassages en Shiatsu therapie. Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties op de meridianen. Alle behandelingen bij Relex worden door veel zorgverzekeraars vergoed afhankelijk van uw aanvullend pakket.

Wij wensen iedereen een gezond 2021!

Spoorstraat 122 Gennep
Tel (0485) 512 548
www.fysiotherapie-gennep.nl

Relex
Tel: 06-10709404
www.praktijkrelex.nl

Koru Haptotherapie & Coaching
06 10649039
www.koruhaptotherapie.nl

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring