Gezondheidscentrum ‘Hooge Heide’

Op de plek waar in het verleden gemeenschapshuis ‘Iedershuus’ stond herrijst momenteel het mooie, nieuwe, hippe en duurzame gezondheidscentrum ‘Hooge Heide’, initiatief van huisartsenpraktijk Afferden. We spreken erover met huisarts Saskia Benthem.

Op de plek waar in het verleden gemeenschapshuis ‘Iedershuus’ stond herrijst momenteel het mooie, nieuwe, hippe en duurzame gezondheidscentrum ‘Hooge Heide’, initiatief van huisartsenpraktijk Afferden. We spreken erover met huisarts Saskia Benthem.

“De eerste plannen voor dit multifunctionele gezondheidscentrum maakten we al acht jaar geleden”, begint Saskia. “Onze huidige praktijk is gewoon te klein. Het is nog echt een praktijk zoals vroeger: aan huis met een doorloop naar privé. Onze disciplines zijn tegenwoordig veel uitgebreider en dat past straks perfect in de nieuwe locatie.”

“Bij Gezondheidscentrum ‘Hooge Heide’ vind je straks naar alle waarschijnlijkheid niet alleen Huisartsenpraktijk Afferden maar ook Fysio Bergen, Podotherapie Hermanns, Diëtiste Tahnee van Laere, de Buurtzorg, Ergotherapie Domi, en Apotheek Niersstad Gennep. Tevens krijgen ‘Afferden Samen Beter’ en studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen er onderdak. Alles onder één dak, met korte lijnen, samenwerken en tevens een breed aanbod aan zorg, dat gaat gegarandeerd werken. ‘Hooge Heide’ grenst aan het groene Heijmanspark waar met de toekomstige beweegtuin en groenbeleving mooi aangesloten kan worden bij het concept ‘positieve gezondheid’ van onze Huisartsenpraktijk.”

Positieve Gezondheid
“Positieve Gezondheid geeft een bredere kijk op gezondheid, die meer oplevert. Mensen zíjn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek: het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op datgene wat hun leven betekenisvol maakt. In het nieuwe gezondheidscentrum met nog meer disciplines bij elkaar gaat dit zeker nóg meer effect opleveren.”

Ruimtes beschikbaar
De meeste ruimtes zijn inmiddels ingedeeld, maar er zijn nog enkele ruimtes te huur in dit mooie pand. Mocht je dit lezen en jouw expertise past bij ons concept en bij de overige huurders, neem dan contact met ons op.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring