Haptotherapie: niet zweverig, maar juist met beide benen op de grond

Wilma Baron-Jonkman uit Milsbeek heeft sinds 2020 haar eigen haptotherapie praktijk. Maar wat is haptotherapie nu eigenlijk precies? Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Wilma vertelt me meer over.

Wilma Baron-Jonkman uit Milsbeek heeft sinds 2020 haar eigen haptotherapie praktijk. Maar wat is haptotherapie nu eigenlijk precies? Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Wilma vertelt me meer over.

“Je kent het wel, iedereen is druk, er wordt veel van ons verwacht en dan blijf je maar gaan en gaan”, begint Wilma. “Je vergeet naar de signalen van je lichaam te luisteren en dan kun je jezelf voorbij lopen. Bijvoorbeeld: je hebt een drukke dag gehad, maar wilt persé naar de vergadering van de sportvereniging. Maar eigenlijk weet je wel dat dit to much is. Hier leer ik mensen om regelmatig pas op de plaats te maken. Nee, of ik sla een keer over, is ook een antwoord en mag best vaker gezegd worden. En dan is het belangrijk om juist stevig in je schoenen te staan.”

“Tijdens de sessies krijg je inzicht in hoe jij reageert op de gebeurtenissen om jou heen en waarom het deze keer niet lukt om zelf goed met de situatie om te gaan. Samen gaan we op zoek naar jouw grenzen en hoe jij om wilt gaan met deze grenzen. Mijn praktijk is een veilige plek om te oefenen. Uitgangspunt hierbij is het vinden van een goede balans tussen wat jij denkt, voelt en doet. Soms ligt de oorzaak van een bepaalde klacht heel dichtbij jezelf, is het een gevoel en kunnen we dat redelijk eenvoudig oplossen door inzicht te geven.
Ik kan als haptotherapeut bijvoorbeeld ook goed ondersteunen bij (grote) veranderingen in jouw leven, waarbij jij je plek weer moet vinden. Tijdens de sessies gaan we praten, voelen en ontdekken hoe je hiermee op een andere manier kunt omgaan. En natuurlijk met op z'n tijd een vleugje humor, dat hoort erbij vind ik. En volgens mij is dat helemaal niet zweverig.”

Haptotherapie Baron, tel: 06 -5355 6598 of kijk eens op

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring