HEISAFEESTEN HEIJEN

3-4-5 juni Historische Heisafeesten in Heijen en 750 jaar Heijen

3-4-5 juni Historische Heisafeesten in Heijen en 750 jaar Heijen

Vrijdag 3 juni start van ons prachtige dorpsfeest waarin Heijen 750 jaar bestaat! We zullen deze dag omstreeks 10:00 uur beginnen met ons Historisch Kampement. Dit wordt verzorgd door Rin ende Maes en het Sint Dionysus Gilde Heijen. Denk hierbij aan verschillende kraampjes rondom het mooie Kasteel Huys Heijen. Voor iedereen is er vrije toegang over het terrein. Er wordt voor kinderen een programma ingericht waar zij verschillende historische activiteiten kunnen meemaken. Komt dat zien en kijk je ogen uit! Het programma duurt tot ongeveer 18:00 uur.

Vanaf 18:30 uur opent de feesttent voor de jeugd disco welke muzikaal wordt verzorgd door SBS Sounds! Dit programma duurt tot 21:00 uur. Vanaf deze tijd gaat de leeftijdscategorie omhoog, SBS Sounds draait nog even door en zal DJ Act Flabbergasted er een spetterende avond van te maken!
De tent sluit deze avond om 01:00 uur. 

Zaterdag 4 juni voor wie vrijdag 3 juni de gezellige sfeer van vroeger gemist heeft is er op zaterdag en zondag natuurlijk ook nog een kans! Zaterdag om 10:00 uur opent de Heisa weer het Historisch Kampement. Hierbij zijn weer verschillende kraampjes, activiteiten, en oude ambachten te bewonderen. Van 10:00 tot 13:00 uur is er een videopresentatie over de geschiedenis van Heijen.

Vanaf 13:00 uur is het zeker aan te raden te komen kijken naar de bestorming van het kasteel door Rin ende Maes. Ons kasteel zal in een prachtige setting veranderen. Denk hierbij aan vuur, paarden, ridders en kanonnen! Van 14:00 tot 17:00 uur begint in de tent Die Original Maastaler prachtige muziek te spelen. Maar ook de Heijse Revue Groep heeft weer iets moois in petto! 

Na 20:30 uur start zoals van ouds de feestavond in de tent! Partyband Afslag 7 gaat de tent op zijn grondvesten doen trillen! Los gaan doen we tot 01:00 uur. Hierna worden de deuren bij de Vrienden van Heijen geopend voor een afzakkertje! 
Zondag 5 juni nadat we met zijn alle genoten hebben van een mooi feest in de tent op zaterdagavond, staan om 11:00 uur de ambachtslieden hun ambacht uit te voeren rondom Huys Heijen. Geef je ogen goed de kost, er valt van alles te bekijken en te proeven. Ook verschillende shows zullen opgevoerd worden door Rin ende Maes in samenwerking met het Sint Dionysus Gilde Heijen.

09:30 start de heilige mis in de Kerk van Heijen, muzikale ondersteuning door het gezinskoor en Fanfare EMM. Aan het einde van de mis om 10:45 uur starten we met een optocht vanaf de kerk door Heijen richting het kasteel. De optocht zal aangevuld worden door verschillende groepen. Onderweg zal de Fanfare een prachtige noot verzorgen!

Bij aankomst bij het kasteel staan alle historische baksels van Heijse bodem te schitteren! Deze zijn natuurlijk allemaal te proeven! Omstreeks 12:30 uur begint de slagwerkgroep met een live optreden! Om 14:00 uur wordt het kasteel Huys Heijen opnieuw bestormd door de ridders, paarden, kanonnen van Rin ende Maes.

Na dit spektakel heeft de Dansgarde een mooie dans ingestudeerd welke zij in de tent zullen vertonen, dit wil je niet missen! Rockband Arie zal hierna een muzikale middag weggeven, met voor ieder wat wils. Hopelijk zijn de weergoden ons weer goed gestemd en kunnen we samen met een drankje de Heisa om 20:00 uur historisch afsluiten!

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring