Het ESP centrum blijft in beweging

De nieuwe disciplines van ESP Centrum 

De nieuwe disciplines van ESP Centrum 

Echografie in combinatie met EPTE®
EPTE is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie (waarop u live mee kunt kijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking of overbelasting gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. . Na 4 tot 6 behandelingen kan de pees de normale belasting in je dagelijks leven weer aan zonder pijnklachten. Ook hervatten van je sport behoort dan weer tot de mogelijkheden. In zuid Europa is de behandeling met EPTE al zeer populair. Vanwege de successen in de praktijk en bewezen goede resultaten kan EPTE nu ook bij ESP Centrum.

Dus heb je chronische peesklachten? Last van je achillespees, tennis of golferselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je liesblessure? En alles al geprobeerd? En nog steeds klachten? Dan is EPTE een innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen.

Back in Shape na je zwangerschap!
Terug in vorm komen na je zwangerschap is echt mogelijk! In twintig weken tijd helpen onze professionals jou Back in Shape. ESP en Zwemkanjers slaan handen ineen om jou hierbij te begeleiden.

De bevalling is achter de rug, nu op naar het herstel.
Vanaf zes weken na de bevalling met goedkeuring van de verloskundige of gynaecoloog mag je weer (voorzichtig) beginnen met sporten. Door te sporten na de bevalling voel jij je snel fysiek én mentaal sterker. Je werkt actief aan het herstel van het lichaam en van de beschadigde structuren, verbeterd de conditie, bouwt een sportroutine op en creëer je een ontspannen moment voor je zelf.

De lessen zijn speciaal door professionals ontworpen en afgestemd op dames die net bevallen zijn. In twintig weken tijd gaan we aan de slag met oefeningen die speciaal samengesteld zijn voor het herstellende lichaam na de bevalling. Tijdens de work-out is er naast de conditionele oefeningen extra aandacht voor het versterken van de rug en het herstel van de bekkenbodemspieren. Alles draait om het verbeteren van jouw gezondheid en welzijn, waarmee je op langere termijn zelfstandig het sporten weer kunt oppakken.

Mama me-time, je verdient het!!

Zwangerfit
Wil je graag tijdens de zwangerschap actief blijven bewegen en je goed voorbereiden op de bevalling, dan kun je bij ons deelnemen aan het ZwangerFit programma! Hiermee krijg je een betere fitheid en minder klachten en complicaties tijdens de zwangerschap en bevalling.

Je mag hiermee starten vanaf twaalf weken zwangerschap. Een groot voordeel van vroegtijdig starten met sporten is dat de spierkracht langer behouden blijft en er al preventief getraind kan worden met de bekken- en bekkenbodemspieren. Het actieve gedeelte van de cursus is afgestemd op de zwangere vrouw, waarbij zowel spierversterkende als conditie verhogende oefeningen aan bod komen. Naast het actieve gedeelte is er ruimte voor stukje theorie. Hierbij gaan we in op de ademhalingstechnieken, het puffen, houdingen tijdens de bevalling en geven we uitleg over de bevalling zelf. De cursus wordt gegeven door fysiotherapeute Nicole Hendriks op dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur en start bij voldoende deelname.

Gecombineerde Leefstijl Interventie
Dit is een programma waarbij je advies en begeleiding krijgt om gezond te eten en gezond te bewegen. Dit programma is bedoeld om een gezondere leefstijl te krijgen en te behouden. Deelname aan de GLI mogelijk na een doorverwijzing van een huisarts of medisch specialist. Volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor (bijvoorbeeld diabetes type 2), en volwassenen met obesitas komen in aanmerking voor de GLI. Maar ook voor iedereen die gezonder en vitaler door het leven wil maar niet zo goed weet hoe kan aansluiten bij de GLI.

ESP centrum gebruikt het COOL programma:

Het CooL-programma wordt uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach, die gericht is op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid. Zorgverzekeraars vergoeden grote gedeeltes van de GLI

ESP Gezondheid & Sportcentrum
Langeweg 204 | GENNEP
Tel: (0485) 516 009

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring