Het is lente bij Harm’s Hoeve

Het is voorjaar en wat is leuker dan het jonge, nieuwe leven op de boerderij ontdekken? De lammetjes en de kalfjes op Harm’s Hoeve geven je echt het voorjaarsgevoel. Ik ga alvast een kijkje nemen en we bedenken een leuke lezersactie met Pierre en Jessica Hopman en Fenna Bruijsten, de trotse eigenaren van deze belevenisboerderij.

Het is voorjaar en wat is leuker dan het jonge, nieuwe leven op de boerderij ontdekken? De lammetjes en de kalfjes op Harm’s Hoeve geven je echt het voorjaarsgevoel. Ik ga alvast een kijkje nemen en we bedenken een leuke lezersactie met Pierre en Jessica Hopman en Fenna Bruijsten, de trotse eigenaren van deze belevenisboerderij.

Harm’s Hoeve bestaat alweer vijf jaar en nog steeds ontdekken mensen de mooie en unieke locatie. “Er zijn nog steeds mensen die ons niet kennen. Maar eenmaal hier geweest, komen ze gegarandeerd terug”, zegt Fenna. “We vinden het belangrijk om ‘de burger’ met de boer te verbinden, zodat je kunt zien waar eerlijk en heerlijk voedsel vandaan komt. Bij ons kun je de dieren voeren, lammetjes melk geven en aaien of kijken naar rondscharrelde kippen. Hier bewonen de koeien, geiten, schapen en varkens gezamenlijk de stal. Vanaf het plateau in het midden van de stal heb je een geweldig zicht op de dieren en het platteland. Kinderen kunnen rondrijden op traptractors en skelters of spelen in de zandbank, op de kabelbaan en trampolines. We zijn iedere dag weer hartstikke blij met de leuke bezoekers, de positieve reacties, de praatjes die we maken met mensen en vooral met de waardering voor de agrarische sector en onze unieke manier van boeren.” Tijdens ons gesprek komt er een vader met zijn dochter om melk te geven aan een kalfje. Na tien minuten stappen ze weer in de auto en vertrekken."Ja, leuk hè, die vader komt elke dag met zijn dochter even een flesje melk geven aan onze dieren, bijzonder toch.”

Lunchroom, terras en boerderijwinkel
Bij Harm’s Hoeve kun je in de lunchroom of op het terras genieten van een hapje en een drankje. Een kopje koffie of thee met een stuk appeltaart, een zelfgemaakt worstenbroodje, een tosti, soep of een heerlijk belegd broodje, het kan allemaal. Veel van de ingrediënten in de horeca worden zelf geproduceerd of komen uit de directe omgeving en ze zijn ook verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Dit aanbod wordt verder aangevuld met andere producten. Het vlees van Harm’s Hoeve is verkrijgbaar in de winkel en ook online.

Zorgboerderij
Onlangs werd Harm’s Hoeve een échte zorgboerderij met dagbesteding en een professioneel zorgmedewerker in dienst. De zorgtalenten komen via Pluryn, daarvan is de Hoeve onderaannemer. De gemeente kwam eind 2020 met een crisisaanvraag voor opvang van een jongetje wat niet meer naar school kon. Vanuit daar is de zorgtak begonnen. Jongvolwassenen met autisme, Down’s syndroom of andere beperkingen kunnen er drie dagen per week terecht om mee te helpen met het werk. “Dat is op maandag, dinsdag en donderdag, de dagen dat we voor het publiek gesloten zijn”, zegt Pierre. “Dan ben ik helemaal voor ze beschikbaar en dan hebben de cliënten de hele boerderij voor zichzelf, zonder teveel prikkels. Per dag kunnen, vooralsnog, maximaal vijf jongvolwassenen voor dagbesteding op de boerderij terecht. We hebben een vergunning voor maximaal tien zorgplekken, maar we willen klein beginnen, eerst eens kijken hoe het loopt.”

HARM’S Hoeve is vier dagen per week geopend en gratis toegankelijk voor publiek!

Westerkanaaldijk 5, Malden

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring