Hier staan beleving en liefde voor planten centraal

Plantencentrum Velden staat bekend om het uitgebreide assortiment aan planten voor kamer, tuin, terras, balkon, groente- en fruittuin en vijver. Hier vindt u 17.000 m2 overdekte verkoopruimte met een totaalconcept waarin groen, beleving en liefde voor planten centraal staan. We spraken met eigenaresse Sjuul Dings.

Plantencentrum Velden staat bekend om het uitgebreide assortiment aan planten voor kamer, tuin, terras, balkon, groente- en fruittuin en vijver. Hier vindt u 17.000 m2 overdekte verkoopruimte met een totaalconcept waarin groen, beleving en liefde voor planten centraal staan. We spraken met eigenaresse Sjuul Dings.

Het is 1994 wanneer Joep en Will Dings, eigenaren van een tomatenkwekerij in Velden, besluiten vanwege de veranderende markt een nieuwe weg in te slaan. Ze beginnen een plantencentrum met de verkoop van planten en kweek van perkgoed en violen. Plantencentrum Velden is geboren. Sjuul Dings, een van de drie kinderen van het ondernemerspaar, neemt in 2007 het bedrijf van haar ouders over. Dankzij de continue focus op kwaliteit, het steeds weer uitbreiden van het assortiment en de kennis en kunde van de groenprofessionals, groeit Plantencentrum Velden door de jaren heen uit tot het volwaardige plantencentrum van nu.

17.000 m2 aanbod
“Toen we in 1994 starten hadden we ongeveer een derde verkoop, een derde kwekerij en de rest verhuurd”, zegt Sjuul. “Als snel bleek dat we het verhuurde deel zelf hard nodig hadden. Tegenwoordig is de volle 17.000 m2 in gebruik als verkoopruimte en hebben we in 2012 de kwekerij van de buren erbij gekocht (ook 17.000 m2 groot) om extra kweekruimte te hebben. Dat is meteen ook ons grote voordeel. We kweken veel zelf en hebben dus ook alles (ook de kennis) in huis om groene wensen voor uw woning, tuin, terras, vijver, moestuin of balkon te vervullen. Daarnaast verkopen we direct aanverwante artikelen zoals potten, handgereedschap, bloembollen, zaden, potgrond en bemesting. Dat doen we aan particulieren, maar ook aan de kleine hovenier.”

Overzichtelijk
Sjuul hecht veel waarde aan overzichtelijkheid en netheid. “We hebben hier een net, ordelijk en overzichtelijk plantencentrum waar we een enorm assortiment aan planten bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld een afdeling kamerplanten, een hoek met tropische planten, een hoek voor (tuin)groenten en kruiden, helemaal hot tegenwoordig, en duidelijke rijen met grassen en bamboe, vaste planten, hortensia’s, rhododendrons etc. etc. Dat maakt het zoeken voor onze klanten wat makkelijker. Wel zo handig!”

Deskundig Advies
Plantencentrum Velden staat bekend om hun deskundig advies aan hun klanten. “Op elke afdeling werken echte ‘groen goeroes’ die verstand hebben van onze bloemen en planten. Met hun jarenlange ervaring en kennis van planten, lijkt het alsof je met een wandelende plantenencyclopedie in gesprek bent. We volgen hier, met ons hechte team, regelmatig vakgerichte cursussen en opleidingen voor. Dus of je als klant nu een ervaren tuinier bent of een beginner, ons personeel staat klaar om je te helpen met advies over plantkeuze, plantverzorging of tuinontwerp.”

We zien u graag! En oh ja, we zijn zeven dagen per week geopend!!

Plantencentrum Velden, Vorstweg 60, Velden
Tel: 077 47 29 015

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring