‘Ik werk hier erg graag'

Het is plezierig werken bij Ambachtelijk Hout aan de Steendalerstraat in Gennep. Er komen mooie en unieke werken uit handen van de werknemers. We gaan er een kijkje nemen en spreken eigenaar Bart Bardoel en een van zijn enthousiaste medewerkers Tom Straatman.

Het is plezierig werken bij Ambachtelijk Hout aan de Steendalerstraat in Gennep. Er komen mooie en unieke werken uit handen van de werknemers. We gaan er een kijkje nemen en spreken eigenaar Bart Bardoel en een van zijn enthousiaste medewerkers Tom Straatman.

De werkplaats, vroeger onderdeel van Dichterbij, wordt alweer een aantal jaren gerund door Bart Bardoel. Bart investeerde flink om aan de grote vraag van klanten en de (veiligheids-)eisen te kunnen voldoen. “De vraag naar maatoplossingen van onze klanten wordt steeds groter en daar willen we natuurlijk graag op inspelen”, zegt Bart. “Elke vraag zien wij als uitdaging. Vele klanten stonden al versteld van wat we hier allemaal kunnen maken. Overigens maken we niet alleen hier in de werkplaats mooie dingen, we werken ook veel op locatie bij de klant.”

Goede werksfeer
Bardoel werkte ruim vijfentwintig jaar bij Dichterbij. Bij Ambachtelijk hout werken meest medewerkers met een (verstandelijke) beperking, cliënten van Dichterbij, maar ook rechtstreeks met een Wajong of PGB indicatie. Bart gaat graag met hen in gesprek over de mogelijkheden. “Er werken hier stuk voor stuk vakmannen. Ieder met een eigen specialisme, maar allemaal uiterst secuur. We hebben er mannen bij die we ‘s ochtends vertellen wat hij mag gaan doen en daar hoeven we dan de hele dag niet meer naar omkijken. Anderen zijn weer wat sneller afgeleid en hebben wat meer sturing nodig. Dat maakt hier niets uit, de werksfeer moet goed zijn en die is goed, we werken met z’n allen hard maar plezier staat voorop. iedereen is trots om hier te werken en nog trotser op hetgeen er gemaakt wordt. Er lopen hier mannen, trouwens ook wat dames, van verschillende niveaus. Ook daar houden we rekening mee, niet iedereen kan hetzelfde werk doen. Ook moet de klant niet vandaag met een vraag komen, en de eis dat het morgen af moet zijn, dat levert teveel stress op en werkt hier niet. Mijn medewerkers zijn gemotiveerd en werken nauwkeurig, dat wil ik graag zo houden.“

Ik werk hier graag
Tom Straatman werkt zo’n drie jaar bij Ambachtelijk Hout. Samen met zijn collega’s maakt hij dagelijk mooie producten. “Ik werk hier van maandag tot en met vrijdag met veel plezier”, zegt Tom. “Ik heb hier veel nieuwe mensen leren kennen en ook nieuwe vrienden gemaakt. Dat is ook een van de redenen dat ik hier graag kom. Ook omdat we vaak verschillende dingen moeten maken, eigenlijk is bijna geen dag hetzelfde. Laatst hebben we vogelhuisjes gemaakt en de dag erna moesten we een winkel gaan strippen. Of net nog, mocht ik met mijn collega iets gaan afleveren in Heijen, dat afwisselende vind ik het leukste van het werk. En oké, oké,  we hebben met Bart ook een leuke en grappige baas,” lacht Tom.

Producten
Het assortiment van Ambachtelijk Hout is breed. Er is een aantal vaste producten maar vooral voor maatwerk bent u er aan het juiste adres. “Wij leveren ook veel maatwerk producten aan bedrijven en horeca. Op basis van een idee, schets of uitgewerkte tekening van een klant, kan Ambachtelijk Hout een product volledig op maat en naar wens van de klant maken. Maar ook voor hand- en spandiensten staan wij graag voor u klaar, niks is ons te gek.”

Ambachtelijk Hout
Steendalerstraat 68, Gennep.
Meer informatie. telefoon 0485 - 519 668 of loop eens binnen.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring