Kaas met respect voor mens, dier en natuur

Kaasmakerij Aurora is een familiebedrijf dat al sinds 1980 biologische kaas maakt. Ooit begonnen in Ven-Zelderheide onder naam ‘De Dageraad’, is het inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf gevestigd op het industrieterrein in Kranenburg.

Kaasmakerij Aurora is een familiebedrijf dat al sinds 1980 biologische kaas maakt. Ooit begonnen in Ven-Zelderheide onder naam ‘De Dageraad’, is het inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf gevestigd op het industrieterrein in Kranenburg.

De familie ten Dam bouwde in 2019 een nieuwe kaasmakerij in Kranenburg. “In Ven-Zelderheide was het te klein om verder te groeien”, zegt Manon ten Dam, die samen met Joris, Tim en Daan het bedrijf tegenwoordig runt. “We hadden al een pakhuis hier in gebruik en hebben er toen een moderne kaasmakerij bijgebouwd. De bouw van de nieuwe kaasmakerij werd gerealiseerd met steun van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Met behulp van een crowdfundingcampagne konden we ook een tribune installeren, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen bij de kaasproductie.”

“Onze kazen worden nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt”, vult Tim aan. “We hebben hier dan wel een moderne kaasmakerijaan, maar het meeste werk doen we nog op de ambachtelijke manier. Ook werken we veel met regionale grondstofleveranciers samen. Zo gebruiken we melk die o.a. afkomstig is van boerderij Groenhouten uit de Ooijpolder en van familie Reintjes uit Ottersum. Wij zetten ons in voor biologische en duurzame landbouw die staat voor het behoud van een gezond milieu voor mens en dier. Voor de kaas verwerken we alleen biologische en Demeter melk van uitgebreid graslandbeheer. Het resultaat is een rijke en hoogwaardige melk voor onze kaas. En dát proef je!”

Aurora levert aan Duitse, maar ook Nederlandse afnemers. Kaas van geiten- koeien- en schapenmelk. Jonge en oude kazen, naturel, vegetarisch, lactosevrij of met verschillende kruiden. In de nieuwe winkel bij de kaasmakerij kunt u deze kopen. Maar ook voor andere duurzame en biologische zuivelproducten, cadeauartikelen of waardebonnen, bent u er aan het juiste adres. Geen tijd of mogelijkheid de gezellige winkel te bezoeken? U slaagt zeker ook in de mooie webshop.

Aurora Kaas, Im Hammereisen 55, Kranenburg, Tel: 0049-2826-9996740

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring