Mosaïque floreert weer

Winkelcentrum Mosaïque in Bergen floreert weer. Na een periode waarin door corona veel op een laag pitje kwam te staan, hebben de ondernemers, de centrummanager en de gemeente Bergen hun schouders eronder gezet, met nu al verschillende mooie resultaten.

Winkelcentrum Mosaïque in Bergen floreert weer. Na een periode waarin door corona veel op een laag pitje kwam te staan, hebben de ondernemers, de centrummanager en de gemeente Bergen hun schouders eronder gezet, met nu al verschillende mooie resultaten.

In Mosaïque vindt u een ruim en gevarieerd aanbod aan winkels. Diverse grote supermarkten en speciaalzaken zoals de slager, bakker en groenteboer. Winkelketens zoals Kruidvat, Primera en de vernieuwde Action. Maar ook voor mooie stoffen, prachtige bloemen, een mooi kapsel, de laatste mode, service en (energie)advies kunt u in Nieuw Bergen terecht. Tijdens of na het winkelen heerlijk genieten van een hapje of drankje op een van de terrassen of bij de vele eetgelegenheden maakt uw bezoek aan Mosaïque compleet.

Nieuwe winkels
“De combinatie van onze lokale winkeliers, met een rijke geschiedenis in het dorp, en de winkeliers van buitenaf die hier hun plek gevonden hebben maakt Winkelcentrum Mosaïque zo bijzonder”, zegt centrummanager Marc Vroemen. “We groeien gelukkig weer en er is weer reuring. Afgelopen periode kwam er een nieuwe modezaak bij, is de Action verhuisd en Boerderijwinkel Cornelissen opent in november. Ook m.b.t. enkele leegstaande panden zijn er nieuwe ontwikkelingen op de achtergrond. Dit alles draagt bij aan een nog mooier en aantrekkelijker Mosaïque. De ondernemers zijn blij met de huidige versoepelingen. Alle winkels zijn weer normaal open en ook in de horeca kunt u weer volop genieten.”

Gemeente
De gemeente Bergen heeft haar beste beentje voorgezet in de afgelopen periode. Marc Vroemen zat regelmatig namens de Mosaïque ondernemers aan tafel met de gemeente. “Het is erg belangrijk dat ook de gemeente op de hoogte is van wat er speelt bij de ondernemers. Daar waar mogelijk faciliteerde de gemeente om het centrum weer bloeiend te maken. We hebben, binnen de geldende beperkingen, vijf gezellige zomermarkten kunnen organiseren die goed werden bezocht. Dit alles om het centrum nog aantrekkelijker en gezelliger te maken voor de bezoekers.”

Toekomst
Ook voor de komende periode staat er weer van alles op stapel. Zoals gezegd openen er nog wat winkels en staan er activiteiten op stapel. Er zijn al weer gesprekken met verschillende verenigingen om bestaande en nieuwe samenwerkingen op te pakken. Want samen sta je immers sterker! Ook werkt men aan informatieborden voor toeristen en bezoekers aan Bergen. Borden waarop vermeld staat welke activiteiten wanneer en waar in Bergen zijn. Het winkelcentrum wordt opgefleurd met sfeervolle vlaggen en er komt een eindejaarsactie. Er zal weer een Kerstival (winterevent) worden gehouden en een decemberspaaractie bij de Mosaïque ondernemers. Er is weer reuring in het winkelcentrum, Mosaïque floreert weer!

Wethouder Pekema:

“We zijn trots dat Mosaïque weer enorme aantrekkingskracht heeft”

Mosaïque is voor mij een krachtig en aantrekkelijk centrum waar winkelen, wonen en ontmoeten goed in balans moeten zijn. Het winkelcentrum in Nieuw Bergen heeft onze permanente aandacht. De laatste jaren hebben we succesvol de leegstandsproblematiek aangepakt. We kunnen trots zijn op het resultaat en zien dat Mosaïque weer enorme aantrekkingskracht heeft. Lokale ondernemers vestigen zich er graag en een grote winkelketen, Action, opent een nieuwe meest moderne winkel met een verdubbeling van het aantal m2. Ook het wonen in Mosaïque zeer in trek. Lokale ondernemers investeren in de bouw van appartementen boven de bestaande winkels, na de kerst zijn er al 8 nieuwe appartementen beschikbaar. We staan niet stil. De volgende opgave is de ontwikkeling van de Oostplint van Mosaïque. Ook hier is het plan om naar behoefte appartementen te realiseren.

Mosaïque blijft in beweging en is niet alleen een winkelhart maar een plek waar inwoners en gasten elkaar ontmoeten en genieten, kortom Mosaïque floreert…

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring