Nieuwe ‘oude foto’s’ zijn altijd welkom

Afgelopen voorjaar kreeg Siebengewald een eigen openbaar archief: 'Mien durpke Siebengewald' in de ontmoetingsruimte 'd’n Boerenbond' aan de Boterdijk 59.

Afgelopen voorjaar kreeg Siebengewald een eigen openbaar archief: 'Mien durpke Siebengewald' in de ontmoetingsruimte 'd’n Boerenbond' aan de Boterdijk 59.

Ans Valckx is elke maandagmiddag tussen 13.30-16.00 uur aanwezig om samen met u foto’s te bekijken, of zomaar even te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee. De voormalige Boerenbond werd eerder door Oscar Huizinga aangekocht, opgeknapt en beschikbaar gesteld aan de Siebengewaldse gemeenschap, onder de naam ‘D’n Boerenbond’.

Ans is al jaren fervent verzamelaar van oude foto’s uit Siebengewald. Haar privé verzameling wordt nu dus openbaar en voor iedereen toegankelijk. “Ik heb al tien jaar de besloten Facebookpagina ‘Mien durpke Siebengewald’", zegt Ans. “Op deze pagina staan veel foto’s en bijna tweeduizend mensen van over de hele wereld volgen dat. Op de website www.miendurpkesiebengewald.net staan ook veel foto’s, mocht je geen facebook hebben. De meeste foto’s heb ik ook gescand en in boeken zitten. Deze boeken kun je hier inzien. Het is altijd leuk om oude foto’s te bekijken, oude gezichten te zien, oude ambachten, gebouwen, verenigingen te herkennen en ga zo maar door. Er ontstaan altijd leuke verhalen. Ik ben erg blij met deze locatie en met de aanloop van de dorpsgenoten.”

Ans is een bezige bij, ze bracht reeds eerder het Siebengewaldse woordenboek uit en een boek over het ontstaan van de evacuatiereis van het klooster van Siebengewald. Momenteel werkt Ans aan een nieuw kinderboek over de geschiedenis van Siebengewald en is ze bezig met een fietsroute waar ze mensen meeneem langs oude gebouwen en historische plekken. En oh ja, als mensen nog oude foto’s met betrekking tot Siebengewald hebben kunnen ze die meenemen naar d’n Boerenbond. Ans scant ze graag in voor haar archief. Nieuwe 'oude foto’s' zijn altijd welkom!

Graag tot ziens in D’n Boerenbond!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring