Nog altijd zelfstandig, met een beetje hulp van de apotheek!

Afgelopen maand kwamen een bezorgde dochter met haar moeder naar de apotheek. 

Afgelopen maand kwamen een bezorgde dochter met haar moeder naar de apotheek. 

Moeder vertelde aan de apothekersassistente dat ze het erg lastig vond om haar medicijnen goed in te nemen. Ze heeft immers zoveel verschillende tabletten, zoveel verschillende doosjes en ze maakt zich de hele dag zorgen of ze haar medicijnen niet vergeet in te nemen. Mevrouw is al op leeftijd, maar ze wil graag nog alles zelf regelen en ze is liever niet afhankelijk van andere mensen.

De dochter van mevrouw vertelde dat ze zich zorgen maakt over de gezondheid van haar moeder want het komt regelmatig voor dat mevrouw de medicijnen vergeet in te nemen omdat ze het overzicht kwijt is. Wat overigens nog veel belangrijker is, is dat moeder en dochter in deze coronatijd  liever samen gezellig een kopje thee drinken dan dat ze elke keer naar de medicijnen moeten kijken.

Onze apothekersassistente heeft samen met moeder en dochter gekeken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn als iemand niet meer het volledige overzicht heeft over de medicijnen. Hierbij is er uiteraard rekening gehouden met de wens van moeder om zelfstandig te blijven. Een weekdoosje om de tabletten per dag in te doen, bleek lastig voor mevrouw omdat ze niet precies wist wanneer ze haar medicijnen in moest nemen en welke medicijnen ze samen in mag nemen. Ook wilde ze haar dochter niet belasten met het wekelijks vullen van het doosje. Uiteindelijk bleek een medicijnrol dé oplossing voor mevrouw. Hierin zitten de medicijnen per innametijdstip en per dag in een zakje verpakt. Hierdoor kan mevrouw ook makkelijk zien of ze haar medicijnen niet vergeten is en ze kan zelfstandig haar medicijnen blijven gebruiken.

En het belangrijkste van alles: ze hebben weer tijd om gezellig samen thee te drinken, zonder ze zich druk hoeven te maken over de medicijnen!

Maud Koch

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring