Olympisch kampioene krijgt cadeau uit Milsbeek!

Een schilderij van Milsbekenaar Martien Nuijen is onlangs cadeau gedaan aan de Duitse tweemaal Olympisch gouden medaille amazone Jessica von Bredow-Werndl met haar paard Dalera.

Een schilderij van Milsbekenaar Martien Nuijen is onlangs cadeau gedaan aan de Duitse tweemaal Olympisch gouden medaille amazone Jessica von Bredow-Werndl met haar paard Dalera.

Jessica won de individuele finale, maar ook die met haar team. Dubbel goud dus. Naast haar twee gouden plakken mag de jonge amazone erg trots zijn op nog een ander prijs, een schilderij uit Milsbeek!

Hoe komt een ‘Nuijen’ bij een Olympisch kampioen?
“Hahaha, ja, ik schrok er zelf ook wel van”, zegt Martien. “Ik kom uit een paardenfamilie zeg maar. Ik heb zelf ook paardgereden en we hadden vroeger thuis ook wat eigen paarden. Onze hoefsmid was Rob Renirie. Toen nog een jong ‘menneke’ die de allerbeste wilde worden. Dat is hem ook gelukt! Renirie is nu ‘meester’ hoefsmid en werkt voor de wereldtop. Voor de Nederlandse Olympische ploeg en ook voor Jessica en de Duitse ploeg. Hij kent mijn werken en wist dat ik dit schilderij had hangen. Toen hij mij vroeg om het op maat te maken voor de Olympisch kampioene was dat zo geregeld. Een week na haar gouden race ontving ze haar mooie schilderij. Gemaakt in Milsbeek!”

Martien Nuijen?
Martien runde samen met zijn zus ruim 42 jaar de winkel van het CWZ-ziekenhuis. Sinds 2017 is hij gaan schilderen. Zijn stijl is zeer divers, kleurrijk, serieus, maar ook met humor. “Mijn moto ‘Colour your life’ geeft kleur aan je leven in welke vorm dan ook”, zegt de altijd optimistische Martien. “In een korte periode heb ik grote exposities gedaan, met succes. Veel belangstelling, geweldige reacties, dat doet ’n mens goed. Het geeft je zo’n voldoening dat men geniet van mijn werken en zelfs in huis wil hebben. Het gevoel dat ik met schilderen heb is moeilijk te omschrijven, smetteloos wit doek, je begint met kleur, droomt of is het werkelijkheid en natuurlijk komt fantasie ook om de hoek kijken, niet wetend wat het eindresultaat is, net ’n wereldreis zonder eindbestemming. Een geweldige ervaring, mijn passie!” Martien schildert vrije werken, maar ook op maat!

Nieuwsgierig naar zijn werk:

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring