Ons werk is erg afwisselend

Natuursteenbedrijf van Leeuwe is een familiebedrijf, opgericht in 1926 en dus al bijna honderd jaar oud. Guus van Leeuwe was de grondlegger. Tegenwoordig is het bedrijf onder de hoede van alweer de vierde generatie: Jeroen van Leeuwe, die het bedrijf runt samen met zijn vriendin Fabienne Janssen. We spraken met het enthousiaste stel.

Natuursteenbedrijf van Leeuwe is een familiebedrijf, opgericht in 1926 en dus al bijna honderd jaar oud. Guus van Leeuwe was de grondlegger. Tegenwoordig is het bedrijf onder de hoede van alweer de vierde generatie: Jeroen van Leeuwe, die het bedrijf runt samen met zijn vriendin Fabienne Janssen. We spraken met het enthousiaste stel.

“Mijn overgrootopa begon ooit als steenhouwer aan de Weurtseweg in Nijmegen”, begint Jeroen. “Mijn opa nam het bedrijf in 1953 samen met zijn broer over. Mijn vader begon er in 1963 met werken. Veel van het werk in de steenhouwerij was toen nog handwerk. Voor grafstenen werd toen vooral Belgisch hardsteen, kalksteen en marmer gebruikt. Behalve zwart graniet werd graniet nog nauwelijks toegepast. Met de komst van nieuwe technieken in de steenhouwerij, eerst graveren, later ook zandstralen, en betere polijsttechnieken nam ook het gebruik van allerlei granietsoorten een steeds hogere vlucht.”

Jeroen zelf werkt vanaf 1994 in het bedrijf en heeft veel zien veranderen in de branche. “In 2003 verhuisden we naar onze huidige locatie en we hebben toen een compleet nieuw machinepark, inclusief CNC-gestuurde machines, aangeschaft. Je kon en kunt niet meer zonder. Maar zeker ook voor het oude, vaak op maat gemaakte handwerk kunnen mensen nog steeds bij ons terecht. Denk daarbij aan duurzame grafmonumenten, sierurnen en urnengraven, en het bewerken van natuursteen voor toepassing in en om het huis. Denk hierbij dan aan dorpels, vloeren, trappen, gevels, aanrechtbladen.”

“Vandaag de dag is er vrijwel niets meer ónmogelijk”, vult Fabienne aan. “Niet alleen hebben we  machines waarmee we meer kunnen, ook kennen we bijna geen standaardwerk meer. De klant heeft veel meer wensen dan vroeger. Dit is leuk voor ons, omdat er zo veel meer uitdaging in zit. Bijvoorbeeld een grafsteen: samen kijken we naar de wensen van de klant, een klant moet zich bij ons op zijn gemak voelen. Wij proberen zo goed mogelijk te luisteren en de wensen in te vullen. Klanten mogen ook altijd eerst hier komen kijken naar een proefopstelling of alles echt naar wens is. Het is heel mooi en dankbaar werk als je zo’n emotioneel beladen steen voor iemand mag maken. Ons werk is ook zeker afwisselend. Het ene moment zitten we met nabestaanden voor een grafmonument en een uur erna komt er een particulier of zzp-er voor een vensterbank. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft er geen knop voor om te zetten. Misschien dat de afwisseling juist wel maakt, dat ons werk niet té zwaar beladen wordt.”

“Met ons werk onderscheiden we ons zeker van onze collega’s. Loop in Milsbeek maar eens het kerkhof op, je herkent ons werk meteen. We onderscheiden ons in ‘net even anders’, dat mag gezien worden. We werken met graniet, marmer of hardsteen in een glanzende, matte of ruwe afwerking, maar ook een ruwe kei voor een puur natuurlijke uitstraling. En daarnaast werken we met materialen als glas, hout en metaal. En een van onze speerpunten is het bevorderen van duurzaamheid in de natuursteenbranche. Met 'De Groene Steen' en 'Circle Stone' zetten we belangrijke stappen op het gebied van de recycling van natuursteen. Bovendien zijn we blij met het creatieve proces van het ontwerpen van nieuwe grafstenen uit gerecyclede natuursteen!”

Meer weten, wees welkom in onze moderne showroom!

Natuursteenbedrijf van Leeuwe

Tarweweg 15,  Nijmegen
Tel: (024) 377 47 76

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring