SIMAC LADIES TOUR doet Gennep aan!

Beste wielerliefhebbers,

Beste wielerliefhebbers,

2014 was het jaar dat Nederland met 5-1 won van Spanje op het WK voetbal, Niki Terpstra op grootse wijze Parijs-Roubaix won en Nederland maar liefst 8 gouden medailles behaalde op de Olympische Winterspelen in Sotsji. Maar 2014 was ook het jaar dat de Holland Ladies Tour voor het eerst neerstreek in Gennep. De Belgische Kelly Druyts won de sprint van de kopgroep op de Zandstraat. De meeste ploegen kwamen aan met kleine campertjes en één ploegwagen. En nagenoeg alle rensters waren semi-profs of amateurs.

We zijn nu bijna 10 jaar verder en wat een verschil. Veel ploegen hebben tegenwoordig moderne grote touringcars als ploegbus, er is een Tour de France voor vrouwen en de rensters reizen heel Europa door voor wedstrijden. De Ladies Tour gaat dit jaar ook internationaal, met een proloog in Leuven, waar twee jaar geleden het WK nog plaatsvond. Het vrouwenwielrennen verandert met het jaar, in positieve zin, in razendsnel tempo.

Wat niet is verandert, is Gennep als neerstrijkplaats van de Ladies Tour. In 2023 alweer voor de negende keer. Wij zijn blij met de Ladies Tour. En de Ladies Tour is blij met Gennep. De organisatie en rensters weten wat ze hier kunnen verwachten: een gastvrij ontvangst in een schitterende en veelzijdige (fiets)omgeving. Precies hetgeen waarom veel toeristen ook onze gemeente aandoen.

Op woensdag 6 september is het weer zover. Ik hoop jullie te zien langs de route, dan gaan we er een mooi evenement van maken. En kunnen we weer laten zien waarom men hier zo graag komt.

Hans Teunissen
Burgemeester Gemeente Gennep


Rondemenneke
Ook bij deze editie van de Simac Ladies Tour kan een Rondemennke niet gemist worden. Wie wordt de opvolger van Rens, Quinn, Lars, Boaz, Mick en Mats? De etappe vindt plaats op woensdag 6 september, de huldiging van de winnaressen zal rond de klok van 16.00 uur zijn. Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk om de winnaressen van de etappe in Gennep te feliciteren? Meld je dan nu aan en stuur een mailtje naar info@4eventsgennep.nl.

Route
Voor de actuele gegevens over de route, doorkomsttijden, deelnemersveld e.d. van deze  verwijzen wij u naar de website van de Simac Ladies Tour

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring