Wanda gaat slapen bij… PLEK17

“Leuk dat je er bent! We gaan er alles aan doen om je verblijf zo fijn mogelijk te maken”, zo verwelkomen Nelleke en Bas mij.

“Leuk dat je er bent! We gaan er alles aan doen om je verblijf zo fijn mogelijk te maken”, zo verwelkomen Nelleke en Bas mij.

Zij zijn de gastvrouw en gastheer van PLEK17. Drie jaar lang werkten ze keihard om van de gedateerde boerderij aan de Bloemenstraat in Milsbeek hun droomplek te maken: een plek waar zij hun gasten in het Boutiquehotel of in Tiny houses (CABINS) in de watten leggen.

Met mensen werken en iets voor ze betekenen, dat is waar Nelleke Arts-Mank en Bas Mank energie van krijgen. Jarenlang haalden ze die voldoening uit hun werk in de modebranche. In Den Bosch runden zij twee modezaken: Bas een succesvolle mannenmodewinkel en Nelleke een goedlopende vrouwenmodezaak. Het ondernemerspaar had een druk leven, aangezien beide zaken zeven dagen per week geopend waren. Nelleke: “Ondanks alle successen in de modewereld voelden we rond ons veertigste dat het tijd was om het roer radicaal om te gooien. We zochten naar een magische PLEK waar we bijzondere gastenverblijven zouden kunnen realiseren. Dat was geen gemakkelijke zoektocht. Toen we deze plek in Milsbeek vonden, met een vervallen boerderij en weilanden, zagen we meteen de mogelijkheden. Deze locatie heeft veel te bieden. We gingen in gesprek met de gemeente Gennep, die ons uitstekend heeft bijgestaan. Maar eerlijk gezegd hebben we het wel wat onderschat, aan de verbouwing hebben we drie jaar gewerkt, maar we zijn onwijs blij, en trots op het resultaat.” 

Boutiquehotel met twee appartementen en één kamer
PLEK17 werd de nieuwe naam van de droomplek van Nelleke en Bas. Tijdens een rondleiding laat Nelleke eerst het Boutiquehotel zien. Dit gedeelte was het eerste klaar en is sinds 1 maart 2023 geopend. Ik kan mijn reactie op deze bezichtiging samenvatten in drie woorden: ‘Ohhh, aahhh en wauw’! Het Boutiquehotel omvat drie accommodaties: een appartement, een kamer en THE LOFT. Elk detail klopt, alles is even smaakvol ingericht met stijlvolle kleuren, alles ontworpen en bedacht door Nelleke en Bas. Aan niets kun je zien dat dit ooit een vervallen boerderij was, behalve dat oude elementen zijn gecombineerd met moderne. “Ja, ik ben wat perfectionistisch”, lacht Nelleke, “over alles is nagedacht, ik probeer me helemaal in te leven in wat een gast nodig heeft. Mensen moeten vrolijk worden als ze hier binnenkomen. Daar ligt mijn kracht.” Dat is bij mij in elk geval al gelukt, ik ben benieuwd naar de rest van PLEK17.

De LODGE; inspirerende vergaderlocatie
De LODGE is de huiskamer in het hart van PLEK17. Maar dan wel een huiskamer ‘plus’. “Dit is een inspirerende locatie in het groen waar kan worden vergaderd, en waar heidesessies en teambuildingen kunnen plaatsvinden met alle nodige voorzieningen. Wanneer bedrijven de LODGE huren hebben ze de veranda en het PLEK17 terras exclusief voor zichzelf en ook overnachten is mogelijk. Op dinsdag, woensdag en donderdag en maandag op aanvraag, is er de mogelijkheid tot verhuur. “We denken graag mee met onze gasten, bijvoorbeeld over de catering en bij het organiseren van activiteiten”, vertelt Nelleke, “je bent er hier echt even uit. In het weekend is de LODGE gereserveerd voor gasten van het Boutiquehotel en de CABINS. Bij onze eerste bezichtiging was dit een varkensstal waar de voerbakken nog instonden. We zagen meteen de mogelijkheden om hier een geweldige multifunctionele plek van te maken.”

CABINS (tiny houses) met mogelijkheid tot Flexwerken en Workation
Nelleke wijst me een van de drie CABINS (tiny houses) waarin ik vandaag mag werken, genieten en overnachten. Deze zijn in augustus 2023 geopend en bieden uitzicht op de PLEK17 GARDEN, de uiterwaarden en de Maas. De PLEK17 GARDEN, een bloemen- groente- en kruidentuin, is toegankelijk voor alle gasten. Op een van de picknickplekken kun je lekker ontbijten, een boek lezen of borrelen. Ik ben verrast door de praktische indeling van het minihuisje. Alles wat een mens nodig heeft, is aanwezig. En echt, het is brandschoon. Ook hier zie je het perfectionisme van de gastvrouw en gastheer terug. Mijn laptop installeer ik op de tafel voor het raam en ik maak verbinding met de gratis wifi. Zo nu en dan vaart er een boot over de Maas, zie ik een reiger parmantig rondstappen en twee roofvogels vechten om een prooi. Dat is werkelijk de enige beweging die ik zie als zit te werken. Wat een rust, je zit echt in een soort bubbel, niemand stoort me en de inspiratie vloeit als vanzelf via mijn toetsenbord het scherm op. Naast me op het tafeltje staat een glazen potje met daarin wat pepermunt en twee koetjesrepen, wat een lekkere verrassing. Ik begreep van Nelleke dat je deze CABIN ook kunt huren om te flexwerken (eendaags arrangement) en dat je hier een Workation arrangement in een CABIN kunt boeken. Dit arrangement met overnachting geeft je de mogelijkheid om in alle rust een moeilijk vraagstuk op te lossen of een boek te schrijven bijvoorbeeld, even helemaal weg van alle drukte en tijd voor jezelf.

Wandelen en fietsen
Na een tijdje werken besluit ik mijn wandelschoenen aan te trekken en de omgeving van PLEK17 te ontdekken. Nelleke stuurde me via een app de route die ik ga wandelen. Ik ben echt verrast door de mooie omgeving. Lange afstandswandelroute ‘het Pieterpad’ loopt over de Bloemenstraat waar PLEK17 aan is gelegen en de pelgrimsroute ‘The Walk of Wisdom’ is hier niet ver vandaan. Ook is er een fietsknooppuntenroute vlakbij PLEK17. Tijdens de rondleiding heeft Nelleke me de fietsenberging laten zien. Er is mogelijkheid tot het opladen van elektrische fietsen en het huren van fietsen, die volledig in huisstijl zijn ontworpen. Op tien minuten lopen ligt de Mookerplas waar je een bootje kunt huren en lekker kunt zwemmen en ook de stad Nijmegen is vlakbij. Je hebt hier zowel de natuur als de stad binnen handbereik, het kan niet beter. Helemaal uitgewaaid besluit ik nog even achter de laptop te kruipen. Werken is hier zeker geen straf. Die avond slaap ik in een heerlijk bed. Op de afgesproken tijd klopt Bas op mijn deur en staat er een tas klaar met een ontbijt waar je u tegen zegt; het ontbreekt me aan niets. Echt alles klopt, overal is zorg aan besteed en over alles is nagedacht. “Deze gastenverblijven hier runnen is voor ons een droom die uitkomt. We zitten hier helemaal op onze PLEK,” besluiten Nelleke en Bas.

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring