Zeven voor leven

Kanker raakt ons allemaal. Zo ook Joop Bulten, 53 jaar en woonachtig in Jisp Noord-Holland. “Helaas heb ik vele familieleden en vrienden, waaronder mijn schoonmoeder, een nichtje en haar man, goede collega en vriend verloren aan de ziekte kanker. Daarnaast zie ik ook dat er velen tegen kanker vechten, waaronder goede vrienden.

Kanker raakt ons allemaal. Zo ook Joop Bulten, 53 jaar en woonachtig in Jisp Noord-Holland. “Helaas heb ik vele familieleden en vrienden, waaronder mijn schoonmoeder, een nichtje en haar man, goede collega en vriend verloren aan de ziekte kanker. Daarnaast zie ik ook dat er velen tegen kanker vechten, waaronder goede vrienden.

Een strijd die ze mogelijk gaan verliezen. Mijn vader, mijn oom en zijn vrouw hebben de strijd echter wel gewonnen. Omdat door onderzoek kanker eerder opgespoord en beter behandeld kan worden. En daarom doe ik mee met Zeven voor Leven. Om deze rot ziekte een gezicht te geven en om samen zoveel mogelijk geld op te halen.”

Zeven voor Leven
Tijdens Zeven voor Leven fiets je om kanker eerder te zien! Je gaat op zondag 22 mei 2022 de uitdaging aan om zeven keer, of zo vaak jij kunt, het (autoluwe) parcours van een kleine 20 kilometer door de prachtige omgeving van de gemeente Berg en Dal bij Nijmegen met de fiets af te leggen. Dit mag een racefiets zijn, een mountainbike maar ook handbikes en e-bikes zijn toegestaan. Rijd je alle zeven rondes uit, dan overwin je meer dan 2.000 hoogtemeters. En dat gewoon in Nederland!

In 2019 vond de 1e editie van Zeven voor Leven plaats. Daar werd door de deelnemers een super mooi bedrag bij elkaar gefietst van ruim euro 163.000,-. Voorzitter Dion Sluijsmans: “Na een jaar zonder Zeven voor Leven (2020) en de Do-it-yourself editie van 2021 rekenen we er eigenlijk wel op dat we met de huidige versoepelingen op zondag 22 mei 2022 weer een mooi evenement kunnen organiseren. Met een diversiteit aan side-events en activiteiten rondom het parcours voor deelnemers en toeschouwers.  We streven naar 1.000 deelnemers die samen zeker weer veel geld zullen ophalen. En dat is nodig. Kanker wacht niet tot corona voorbij is”

Onderzoek blijft nodig
De opbrengsten van Zeven voor Leven gaan naar de Stichting Kanker Zien. Met deze opbrengsten worden projecten gefinancierd in het Radboudumc in Nijmegen. “Hoe eerder we kanker zien, hoe gerichter je kunt behandelen. Dat is het motto van Zeven voor Leven en Stichting Kanker Zien, en daar zijn wij het helemaal mee eens” aldus Marieke Kokkeler, manager van het Radboud Oncologie Fonds. “Een snelle diagnose kan de prognose verbeteren, maar zorgt vooral ook voor een betere kwaliteit van leven als je weer geneest.”

Het Radboud Oncologie Fonds is blij met de organisatie van Zeven voor Leven. “Door het mooie bedrag wat in de afgelopen edities door Zeven voor Leven bij elkaar is gefietst zijn inmiddels verschillende onderzoeken gefinancierd naar prostaat-, blaas- en borstkanker in het Radboudumc.” aldus Marieke. “Dat is hard nodig want in 2021 hebben meer mensen dan ooit te horen gekregen dat ze kanker hebben. Onderzoek blijft dus nodig.”

We kijken uit naar 22 mei. “Het is bijzonder om te zien, hoe gemotiveerd de mensen zijn om dit pittige parcours te temmen. En het is voor ons ook fijn om de mensen weer langs de kant te kunnen aanmoedigen”.

#voorwiefietsjij
Heb je kanker in je naaste omgeving meegemaakt, onlangs zelf de strijd aan moeten gaan of houd je van fietsen en wil je graag je steentje bijdragen aan onderzoek naar het eerder zien van kanker? Ga dan samen met de 3 musketiers op 22 mei de strijd tegen kanker aan en schrijf je nu in.

Inschrijven kan als individuele deelnemer, maar (bedrijven)teams zijn ook van harte welkom.En door mee te doen als bedrijventeam en daarbij ‘Vriend van Zeven voor Leven’ te worden, help je ons als organisatie om er een nog mooier evenement van te maken.

Bij inschrijving ontvang je een exclusief Zeven voor Leven fietsshirt, een bidon, kun je gratis deelnemen aan fiets-clinics en nog veel meer. Maar het belangrijkste is dat jij zoveel mogelijk donaties ophaalt. Donaties die ten goede komen aan onze gezamenlijke strijd tegen kanker. Dus schrijf je nu in en haal het beste uit jezelf!

Hopelijk zien we elkaar 22 mei.

De 3 musketiers gaan ervoor
Mijn naam is Joop Bulten, 53 jaar, getrouwd met Esther en woonachtig in Jisp Noord-Holland. Na een aantal keer te hebben meegedaan met de Alpe d’HuZes in Frankrijk, kwam ik deze positieve actie tegen op social media.

Ooit heb ik als toeschouwer op de Zevenheuvelenweg gestaan bij de Vierdaagse van Nijmegen. Er was zoveel saamhorigheid, zoveel respect en enthousiasme voor degenen die mee deden aan dit evenement. Dit gaf zo’n enorme energie, dat de actie Zeven voor Leven precies het goede doel was om dit ook te ervaren.

Aangezien ik mijn luie donder wel weer wilde inzetten, heb ik mij ingeschreven voor Zeven voor Leven. Samen met mijn goede vrienden Sietse Foeken en Marco Smit fiets ik op 22 mei mee in de strijd tegen kanker. Als ‘3 Musketiers’ gaan we samen deze strijd aan en motiveren we elkaar. Ons streven is om 7 x het rondje te fietsen, met als doel voor ogen deze ongelofelijke rotziekte de wereld uit te helpen. Ik zie één dag af, voel één dag pijn, ik ga vechten om deze actie te voltooien. Mensen die ziek zijn vechten elke dag………

#voorwiefietsjij

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring