Al 75 jaar een sociale en gezellige vereniging

In mei ging ik op visite bij Tafeltennis vereniging ONI (Ontspanning na inspanning). Ik sprak er met oud-voorzitter Mathie Sakko en huidige voorzitter Martijn Laurensen over de vereniging, de aandacht voor de jeugd en de onmisbare vrijwilligers.

In mei ging ik op visite bij Tafeltennis vereniging ONI (Ontspanning na inspanning). Ik sprak er met oud-voorzitter Mathie Sakko en huidige voorzitter Martijn Laurensen over de vereniging, de aandacht voor de jeugd en de onmisbare vrijwilligers.

TTV ONI is opgericht in september 1946 en bestaat dit jaar dus 75 jaar. In het najaar wordt daar, mits de maatregelen het toelaten, aandacht aan besteed. In die 75 jaren ontwikkelde de club zich tot een sociale en gezellige vereniging met een eigen schitterende tafeltenniszaal in een eigen verenigingsgebouw op Sportpark Noord in Woezik. Daar zijn de beide voorzitters echt wel trots op. “Dit gebouw is door de leden destijds zelf gebouwd en is volledig eigendom van de vereniging”, zegt Mathie.

Breedtesport en talent
“We hebben een mooie vereniging met leden in alle leeftijden, jongens, meisjes, dames en heren, honderd leden van 7 tot 89 jaar. We bieden mogelijkheden voor alle leeftijden, zowel competitief tafeltennis als  recreatief”, vult Martijn aan. Tafeltennis is een sport voor iedereen, daarbij staat de breedtesport bij ons hoog in het vaandel. Gezellig een partijtje tafeltennissen, met na afloop een gezellig praatje aan de bar, staat hier op nummer één. Maar is er talent en men wil hogerop, dan bieden we dat natuurlijk ook. Zowel jeugd 1 als Heren 1 spelen als jaren in de landelijk divisie.” “Tafeltennis is absoluut niet hetzelfde als het camping pingpong!” voegt Mathie toe. “Je zult al snel ontdekken dat snelheid en reactievermogen maar ook tactisch inzicht belangrijk zijn. Dit is zeker het geval als je de sport op een hoger niveau wilt beoefenen. Als je daarvoor kiest, dan biedt TTV ONI je de trainingsmogelijkheden.”

Vrijwilligers
“Omdat we een eigen tafeltenniszaal hebben is deze tijdens het competitieseizoen bijna iedere dag geopend. Op sommige dag overdag maar ook ’s avonds wordt er getraind of competitie gespeeld. Ja en voor dat alles heb je natuurlijk vrijwilligers nodig”, zegt Martijn. “Gelukkig hebben we actieve vrijwilligers, mensen waarbij ONI in hun DNA zit. Deze zijn echt onmisbaar voor onze vereniging en zij hebben er mede voor gezorgd dat we dit jaar ons 75 jarig jubileum kunnen vieren! Natuurlijk doen we als vereniging ook graag iets terug voor deze vrijwilligers en onze leden. Wij organiseren gedurende het hele seizoen allerlei gezelligheidstoernooien en andere activiteiten voor jong en oud. Zo houden we een jeugdkamp, wordt het ouder-kind-toernooi georganiseerd en zijn er elk jaar diverse gezellige interne toernooien zoals voorgiftetoernooi en clubkampioenschappen.”

Nieuwe leden
“Uiteraard hebben wij altijd plek voor nieuwe leden. Zowel jeugd als de 60-plus doelgroep mag groeien. Iedereen mag altijd komen kijken, meedoen en straks als het weer mag houden we ook starterstoernooien en de open Wijchense kampioenschappen. Een toernooi voor leden en niet-leden vanaf zestien jaar.”

TTV ONI bestaat dit jaar 75 jaar, we vieren ons jubileum in het najaar van 2021.
Wil je als oud-lid hier bij zijn, mail of bel ons 

Meer info: info@ttv-oni.nl of bel met 06-21215378

 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring