Ben werkt ook voor het Koningshuis

Internationaal topbloemist Ben Clevers maakt ook bruids- en afscheidsbloemwerk!

Internationaal topbloemist Ben Clevers maakt ook bruids- en afscheidsbloemwerk!

Ben Clevers komt uit Wijchen en woont nu aan de Puitsestraat in Leur. Ben is 62 en al 48 jaar topbloemist. Hij heeft een meestertitel en er valt heel wat over zijn carrière te vertellen.

Zo maakte Ben arrangementen voor het Koningshuis, voor het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima! Maar ook voor dat van Prins Constantijn en zijn Laurentien. Ook heeft de Wijchenaar bij de uitvaarten van Prins Claus, Koningin Juliana en Prins Bernard de bloemdecoratie mede verzorgd.

Daarnaast leverde hij zijn bloemwerken voor het huwelijk van Madonna in Schotland en voor feesten in Canada en Californië voor Céline Dion en voor feesten van Phil Collins en Paul McCartney.

De bloemkunstenaar vertelt: “Als je praat over bruidswerk, dan moet je op alle details letten. Ik bedoel dan de stijl van de jurk, het kostuum en bijvoorbeeld de stropdas. Deze kleuren moeten terugkomen in het boeket. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook de grootte moet afgestemd zijn. Daar let ik nou eenmaal op omdat het mijn vak is. Dit geldt ook voor afscheidsbloemwerk. Daarom wil ik ook bij de mensen thuis komen. Tijdens dat gesprek ontstaat het ontwerp van het  bloemwerk al in mijn hoofd. Je moet iets maken dat weergeeft wie en hoe die persoon is geweest. Dat is een must en mag je zeker niet vergeten!”

Ben Clevers behoort tot een select groepje internationale bloemkunstenaars die emotie als geen ander kunnen overbrengen met bloemen. Als we Ben naar de tarieven van zijn bruids- en afscheidsbloemwerk vragen, antwoordt hij: “Rekening houdend  met de wensen van de klant komen we er altijd samen uit. Het gaat me vooral om de beleving, meer nog dan om het financiële aspect.”

Wist u dat deze bloemkunstenaar ook vakonderwijs geeft in de opleiding tot bloemist van leerling gezel tot meester? Kijkt u ook maar eens op:

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring