Dansplezier in het midden van Wijchen met Impulse

Impulse dance studio ligt in het centrum van Wijchen. Het is dé plek waar jong en oud verschillende dansstijlen kunnen beoefenen. Topic Wijchen ging in gesprek met eigenaresse Lisa Kluver, die met haar dosis danservaring- en kwaliteiten een uniek podium biedt voor ieder die net als zij zijn hart heeft liggen bij danssport.

Impulse dance studio ligt in het centrum van Wijchen. Het is dé plek waar jong en oud verschillende dansstijlen kunnen beoefenen. Topic Wijchen ging in gesprek met eigenaresse Lisa Kluver, die met haar dosis danservaring- en kwaliteiten een uniek podium biedt voor ieder die net als zij zijn hart heeft liggen bij danssport.

Met de paplepel
“Dansen, dat is met de paplepel ingegoten. Als klein meisje liep ik al rond in Swing, de dansschool van mijn ouders. Dat mijn ouders een eigen dansschool hadden waarin ik in feite ben opgegroeid, heb ik altijd heel tof gevonden. Mijn ouders gaven er stijldanslessen, dat was dan ook mijn eerste dansstijl die ik leerde. Stijldansen heb ik een tijdje gedaan als kind, samen met ballet. Maar alhoewel het leuk was, ligt bij ballet niet mijn passie. Die ligt echt bij streetdance en hiphop, daar kan ik mijn ei in kwijt, dat is ook mijn kracht. Ik heb wedstrijden gedanst en ben Nederlands, Duits en Europees kampioen geworden. Ik wist al snel dat ik in de danswereld wilde blijven, en van dansen en optreden mijn beroep wilde maken. Na de middelbare school ging ik naar de dansopleiding Dans Artiest Show op het Rijnijssel in Arnhem. Die opleiding stoomt je klaar als uitvoerend danser voor de commerciële wereld zodat je in shows, musicals en televisieprogramma’s kunt optreden. De dansopleiding is uniek vanwege de combinatie van zowel commerciële als underground dansstijlen. De studie bereidt je niet alleen danstechnisch, maar ook artistiek en zakelijk voor op je toekomstig werkterrein.

Toffe opdrachten
Ik kon als uitvoerend danser hele toffe opdrachten doen. De eerste grote klus kwam eigenlijk vrij direct na mijn afstuderen, in 2013 heb ik gedanst bij de MTV Awards in Rotterdam, dat was wel een binnenkomer. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook gewerkt bij The Voice en heb ik een opdracht voor Nike in Shanghai gedaan. Dat was helemaal verzorgd en we zaten in een supermooi hotel. Het zijn allemaal ervaringen om nooit meer te vergeten.

Overname dansstudio
In 2017 sloeg ik een andere weg in toen ik de kans kreeg om de dansstudio van mijn ouders over te nemen. Een geweldige kans, die ik natuurlijk meteen aangreep. Een eigen dansschool geeft meer zekerheid en vastigheid dan het leven als uitvoerend danser. Daarnaast vond ik het ook leuk om de overstap te maken naar het volledige lesgeven. Voorheen trainde ik wedstrijdteams en danste ik in het team mee, maar het was tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie en me volledig te focussen op trainen en het lesgeven. En dat kan ik met de dansschool, die ik de naam ‘Impulse’ heb gegeven. Mijn broer kwam met dat idee: kort, simpel en krachtig. Dat stond me wel aan. De naamsverandering wilde ik omdat ik een frisse start wilde en me de dansschool helemaal eigen wilde maken. Maar mijn familie blijft natuurlijk deel uitmaken van de dansschool. Mijn vader geeft bijvoorbeeld nog wel eens stijldansles.

Met de tijd mee
Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en het bevalt ontzettend goed. Impulse heeft een breed aanbod aan dansstijlen, en we zijn er voor jong en oud. Zo is het jongste lid vier jaar en de oudste vijfenzeventig, en bieden we instapcursussen en lessen voor gevorderden aan. Impulse blijft ook inspelen op hedendaagse trends. Zo hebben we speciale tiktokdanslessen, die zijn heel populair. Niet gek aangezien dit social media-platform ontzettend populair is bij de jeugd. Het staat vol met dansjes die de jeugd graag onder de knie wil krijgen. Daar sluiten we dan zeker op aan. We werken ook mee met Sjors Sportief. Dat is een initiatief vanuit de overheid om kinderen aan het bewegen te krijgen. Vanuit de basisscholen kunnen kinderen zich opgeven en een keertje langskomen voor een dansles. Dansen is een mooie en leuke manier om fit te worden en te blijven. Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, ook voor senioren. Die zijn bij Impulse vooral enthousiast over het stijldansen en zumba.

Corona goed doorgekomen
In de coronatijd hadden we het net als menig ander moeilijk, zeker in de periode waar de hele samenleving in lockdown was. Toen zaten we wel met de handen in het haar, hoe moesten we nu verder? Maar we hebben de schouders eronder gezet en alles aangegrepen om toch les te kunnen geven. Zo hebben we online veel tutorials gezet, waar men vanuit thuis mee verder kon. Ook gaven we online les, en we werkten zelfs een periode buiten op het terras van Villa Sterrebosch. Dat had ook weer z’n charme, met het kasteel op de achtergrond. Maar het was niet praktisch. We waren afhankelijk van het weer, en we moesten steeds sjouwen met bouwlampen omdat we anders in het pikkedonker stonden. Daar is de lol op een gegeven moment wel van af.

Aanbod
Het grootste gedeelte van onze leerlingen zijn kinderen, maar we hebben ook een flink aanbod voor volwassen. Ons aanbod omvat streetdance, hiphop, commercial pop, klassiek ballet, kleuterballet, tiktokdance, zumba, bootcamp, camerastar, salsa en stijldansen. Vanaf februari is er weer een nieuwe instroom, maar iedereen die een proefles wil komen draaien is altijd van harte welkom. Je kunt vrijblijvend een keertje langskomen. En als het je bevalt, kun je je daarna opgeven.”

Meer info:

Naar het overzicht

Nicole Janssen

Over de schrijver

Nicole Janssen

Schrijven is echt haar passie. De interesse in het verleden en in mensen van nu en hun dagelijkse leven, kan ze goed toepassen in haar werk als tekstschrijver voor Topic Wijchen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring