Even voorstellen: Frank, buurtnetwerker op Alverna

Ik ben Frank Thijssen en ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Ottersum. Ik werk bij MeerVoormekaar en sinds 2020 ben ik verbonden aan Alverna als buurtnetwerker.

Ik ben Frank Thijssen en ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Ottersum. Ik werk bij MeerVoormekaar en sinds 2020 ben ik verbonden aan Alverna als buurtnetwerker.

Op pad met de partytent van MeerVoormekaar
Als buurtnetwerker trek ik de wijken op Alverna in, om te horen, te voelen en te proeven wat er leeft in de buurt. Zo heb ik al een aantal keer met een partytent in de Bernardusstraat gestaan. Samen met de Dorpsraad heb ik bij  het Rosarium gestaan en hebben we met inwoners gesproken over de herinrichting. Tijdens de eerste lockdown ben ik samen met mijn collega’s de buurt in getrokken en hebben wij bloemetjes uitgedeeld aan inwoners van Alverna. Om ze een hart onder de riem te steken, maar ook om te horen hoe het met de mensen gaat.

Eenzaamheid in de coronatijd
Inmiddels zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd waardoor mensen wellicht nog langer in isolement leven. Mensen kunnen zich behoorlijk eenzaam gaan voelen. Deze hele periode hakt er bij iedereen in. Gelukkig zien we dat mensen in de buurt best goed naar elkaar omkijken. Maak je je toch zorgen om iemand of heb je een “ik vertrouw het niet gevoel”,  neem dan gerust contact met mij op! We gaan dan samen kijken of we iets voor iemand kunnen betekenen.

Dorpsraad en Oase
Onlangs was ik aanwezig bij een vergadering van de Dorpsraad, een enthousiaste club mensen. Ze willen zich in gaan zetten voor het o.a. welzijn, de veiligheid van Alverna en haar inwoners. Ik ga regelmatig mijn gezicht laten zien, wellicht kan ik verbindingen leggen tussen de verenigingen, verschillende clubs en individuen. Ditzelfde doe ik ook bij wijkcentrum de Oase. Samen proberen we zo meer mensen naar het wijkcentrum te krijgen. Want daar is vertier en kunnen inwoners nieuwe sociale contacten op doen.

Een dementievriendelijk Alverna
Hoe mooi zou het zijn als we een fictieve brug kunnen slaan naar inwoners aan de overkant van de Graafseweg, de inwoners van LuciVer! Zowel inwoners maar ook de professionals van LuciVer hebben hier behoefte aan.

MeerVoormekaar en LuciVer zijn betrokken bij een onderzoek naar dementievriendelijkheid van de Radbouduniversiteit. Alverna is uitgekozen als plek waar we samen met andere partijen als de Oase, de Dorpsraad, de Zonnebloem, CEM-support, de KBO en vrijwilligers en mantelzorgers, gaan kijken hoe we Alverna dementievriendelijk kunnen maken. Zodat mensen met dementie zichtbaar zijn en langer kunnen genieten in hun vertrouwde omgeving.

Krijgt Alverna een skatebaan? Als het aan de jongeren ligt wel!
Samen met initiatiefnemer Cynthia Spence, de Dorpsraad en de school, zijn we sinds kort gestart om een skatebaan te realiseren. De skatebaan moet komen waar nu het basketbalveldje is op de Elkerweide. We zijn op zoek naar financiële middelen zodat we de skatebaan tot een realisatie kunnen laten komen. Hierbij willen we vragen of de lokale ondernemers van Alverna hun steentje bij willen dragen. We hebben ook aan de gemeente en provincie gevraagd wat zij er financieel in willen betekenen. Elke paar weken vindt er een overleg plaats met de werkgroep “skatebaan Alverna” waar we met  de jeugd om tafel zitten om hun plan tot uitvoering te laten komen. De jongeren hebben in korte tijd al 250 handtekeningen opgehaald en zijn enthousiast om op ludieke manieren geld binnen te hengelen. Bij dit initiatief komt mijn professionele netwerk goed van pas, verder bewaak ik het proces en houd het overzicht.

Oproep!
In de korte tijd dat ik op Alverna als buurtnetwerker aan de slag ben gegaan heb ik al vele leuke nieuwe contacten gemaakt. Maar graag kom ik in contact met nog meer inwoners. Mocht je me zien lopen spreek me gerust even aan,  wie weet kan ik wat voor je betekenen of kan jij  iets voor een ander betekenen. Hieronder vind je mijn contactgegevens.

Ik ben nog op zoek naar locaties waar ik met de partytent van MeerVoormekaar kan gaan staan om een gezellig kop koffie te doen bij jou in de buurt. Zo kunnen we elkaar leren kennen en hoor ik graag wat er leeft en gebeurt in jouw wijk of straat.

Frank Thijssen
Buurtnetwerker op Alverna
T   06-39114137
M f.thijssen@meervoormekaar.nl    

Wat doen we nog meer bij MeerVoormekaar? Kijk hiervoor op onxe site of volg ons op Facebook.

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring