Huisdierenverzekering

Huisdieren vormen steeds meer een onderdeel van ons gezin.

Huisdieren vormen steeds meer een onderdeel van ons gezin.

Als uw huis dier iets mankeert wilt u ook dat het de beste zorg krijgt. De diergeneeskunde heeft zich de laatste tijd sterk ontwikkeld waardoor we steeds meer kunnen. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan en deze kosten zijn lang niet voor iedereen op te brengen. In dat geval kan een huisdierenverzekering een goede optie zijn.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Van verzekeringen die enkel spoedgevallen dekken, tot een verzekering die echt alles dekt. Zo kunt u er zelfs voor kiezen dat de jaarlijkse vaccinaties en een castratie of sterilisatie vergoed worden. Hoe meer er binnen de dekking valt hoe hoger de premie natuurlijk. Om een passende verzekering te vinden zijn er een aantal punten waar u op moet letten.

Wat:
Eerst goed bedenken wat u precies wilt verzekeren.
Alleen spoedgevallen, ook preventieve zorg.

Hoe:
Eigen risico, eigen bijdrage.

Kleine lettertjes:
Het is ook belangrijk om te kijken wat er uitgesloten wordt, dit kan het geval zijn voor rasspecifieke aandoeningen die veel voorkomen binnen bepaalde rassen. De meeste verzekeringen hanteren een wachttijd van een maand waarbinnen een beperkte dekking geldt.

Bij wie:
Op vergelijkingssite www.huisdierenverzekeringen.nl kunt u al uw wensen invullen en dan de bijbehorende premies vergelijken.

Kosten:
De kosten verschillen en liggen voor een hond tussen € 20,-/€ 50,- en voor een kat is dat bijvoorbeeld tussen € 15,- tot € 40,-

Alles goeds voor 2023!

Sarah Dekker


Dierenartspraktijk Wijchen

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring