Mijn creativiteit kan ik volledig kwijt in de fotografie

Lindy van Rossum (35) is een manusje-van-alles. Ze werkt als pedagogisch medewerker op de kinderopvang met kinderen van nul tot vier jaar, en is zelf mama van twee kinderen. Maar ze heeft naast het werken in de opvang nog een passie, namelijk fotografie.

Lindy van Rossum (35) is een manusje-van-alles. Ze werkt als pedagogisch medewerker op de kinderopvang met kinderen van nul tot vier jaar, en is zelf mama van twee kinderen. Maar ze heeft naast het werken in de opvang nog een passie, namelijk fotografie.

Drie jaar geleden nam Lindy een sprong in het diepe en besloot ze haar twee passies te verenigen. Ze richtte Boutique Studio Lux op, wat staat voor elegantie, luxe en licht. Lindy heeft zich gespecialiseerd in het fotograferen van pasgeborenen, baby's en jonge gezinnen.

“Voor mij begon deze passie in 2019. Ik was zwanger en mocht model staan voor een fotograaf, samen met mijn dochtertje en mijn vriend. Dat was zo'n leuke ervaring; de setting, de sfeer, het eindproduct, ik was er gelijk door gegrepen, en ik wist meteen: dit wil ik ook.
Ik volgde een basiscursus fotografie om het vak onder de knie te krijgen en ik kocht ook mijn eerste goede camera. Er volgden meerdere cursussen die steeds dieper ingingen op de fijne kneepjes van de fotografie. Ik ben me constant blijven ontwikkelen, dat doe ik nog steeds. In het begin ging ik vriendinnen, hun kinderen en natuurlijk mijn eigen kinderen fotograferen. In 2020 begon ik met betaalde professionele fotoshoots. Ik had inmiddels ervaring opgedaan en meerdere cursussen gevolgd, waarmee ik genoeg zelfvertrouwen had om de volgende stap te nemen. Daarbij kwam wel gelijk een probleempunt boven.

Mijn stijl is fotograferen met natuurlijk licht, en in een natuurlijke setting, vooral dus buitenshoots en bij mensen thuis. Dan neem ik kleding en kleedjes mee die geschikt zijn voor de shoot. Ik wil graag een frisse, warme en serene setting creëren. Normaal gesproken werkt dat hartstikke goed, maar soms hebben mensen een inrichting die niet bij mijn stijl past. En het weer is natuurlijk niet altijd geschikt om buiten te fotograferen. Daarom wilde ik graag mijn eigen studio, zodat ik ook een eigen locatie heb waar ik verder kan werken. De studio's in de omgeving bleken erg duur, maar mijn vriend ontdekte eind vorig jaar de Oude Bondskazerne in Grave, een toffe en vrij nieuwe locatie. Voorheen was het een locatie voor defensie en daarna een asielzoekerscentrum. Nu zijn er ruimtes gecreëerd die zelfstandige ondernemers kunnen huren, appartementen en er komt een restaurant. Er zitten inmiddels veel verschillende kleine bedrijfjes in de Bondskazerne. Mijn studio is heel licht, dus perfect voor wat ik nodig heb. Een studio met veel licht die warm, sereen en tegelijkertijd fris aanvoelt. De ruimte past stylish precies bij mij. Behalve dat ik er zelf werk, verhuur ik de studio ook aan derden. Niet alleen aan fotografen, de ruimte is ook heel geschikt om workshops te geven of bijvoorbeeld om podcasts te maken. Zelf geef ik er ook workshops basisfotografie. Ik regel de modellen en benodigdheden, inclusief een lunch.

Werken in de kinderdagopvang doe ik nog steeds tweeëntwintig uur in de week. Ik vind de combinatie van pedagogie en fotografie superleuk. In de combinatie van die twee kan ik mijn ei goed kwijt. In de kinderdagopvang heb ik collega's, wat ook belangrijk is. Ik ben een echte mensenmens en zorgzaam. Mijn creativiteit kan ik volledig kwijt in de fotografie.

Zo’n tachtig procent van de klandizie komt via Instagram. Neem gerust even een kijkje op mijn social media en mijn website!”

Meer weten? 
Instagram: https://www.instagram.com/boutiquestudiolux/

Of op:

 

Naar het overzicht

Nicole Janssen

Over de schrijver

Nicole Janssen

Schrijven is echt haar passie. De interesse in het verleden en in mensen van nu en hun dagelijkse leven, kan ze goed toepassen in haar werk als tekstschrijver voor Topic Wijchen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring