Sandra jaagt haar droom na

Sandra Rutten (28) heeft sinds een jaar haar eigen schoonheidssalon ‘Sen’s Skincare’. Haar droom kwam daarmee uit, maar de zoektocht naar wat haar droom precies was, duurde even. “Via omwegen sta ik nu hier en ik ben er super trots op. Ik zou iedereen willen aanraden op zoek te gaan naar wat je echt leuk vindt om te doen, en die droom na te jagen.”

Sandra Rutten (28) heeft sinds een jaar haar eigen schoonheidssalon ‘Sen’s Skincare’. Haar droom kwam daarmee uit, maar de zoektocht naar wat haar droom precies was, duurde even. “Via omwegen sta ik nu hier en ik ben er super trots op. Ik zou iedereen willen aanraden op zoek te gaan naar wat je echt leuk vindt om te doen, en die droom na te jagen.”

“Vanuit thuis uit kreeg ik mee iets te gaan doen wat je echt leuk vindt, zodat je altijd met plezier naar je werk gaat. Ik heb meerdere interesses en vind van alles leuk, waardoor de keuze van een vervolgstudie niet makkelijk was. Na het behalen van mijn HAVO-diploma leek het me logisch om een HBO-studie te doen. Ik wist dat ik graag tussen de mensen wilde staan, een creatieve inslag heb en dat ik praktisch bezig wil zijn. Zo kwam ik eerst uit bij de studie creatieve therapie, maar dat was het toch niet. Vervolgens ben ik de ALO gaan doen en  die studie afgerond. Met deze opleiding ben je eerstegraads sportdocent. Ik sport graag in mijn vrije tijd, maar met de stages die ik liep tijdens de opleiding merkte ik dat ‘voor de klas staan’ me niet lag. In plaats daarvan ging ik werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met preventief medisch onderzoek. Een belangrijk gedeelte daarvan zijn de gezondheidstesten, ik nam vooral lichamelijke en fysieke testen af. Na twee jaar besloot ik om naar iets heel anders te gaan kijken. In de tussentijd ging ik bij mijn moeder in de tandartspraktijk werken, waar ze me intern heeft opgeleid tot tandartsassistente. Het is heel leuk om samen te werken met mijn moeder, maar het is niet wat ik fulltime wilde doen. Ik besloot mijn vizier geheel open te stellen om te kijken wat ik nu echt wilde gaan doen. Het was me wel duidelijk dat ik iets voor mezelf wilde beginnen, waar ik veel met mijn handen bezig ben, mijn creativiteit in kwijt kan en mijn eigen tijd kan indelen. Zo kwam ik uit bij schoonheidsspecialiste, iets wat me altijd al heel erg heeft geïnteresseerd. Ondanks dat ik al een studie had afgerond, dacht ik ‘waarom ook niet?’

Mensen helpen
Zo ben ik met de opleiding tot schoonheidsspecialiste begonnen, die ik in een versneld traject heb afgerond. Het was even pittig, maar vanwege mijn passie voor het vak ging het mij heel goed af.  Ik heb veel geoefend en ik heb me verder ook online in de materie verdiept, zodat ik bijblijf met de laatste ontwikkelingen. Vanaf dag één wist ik écht dat het goed zat, dat dit dé richting was die ik op wilde gaan. De medische kant van mijn vak vind ik heel interessant. Mensen helpen met het verbeteren van hun huid is echt mijn streven. Zelf heb ik ook last van onzuiverheden en daarom vind ik het mooi om ook andere mensen te helpen met hun huidprobleem. Huidverbetering staat bij mij dan ook echt op nummer 1. Mensen kunnen ook voor hun ontspanning bij mij terecht. Het is belangrijk dat men zich een uurtje rust gunt, waarbij je huid ook nog eens beter en sterker wordt gemaakt. Of het verzorgen van een glow up, bijvoorbeeld door een lash lift of brow lamination. Dat doe ik ook graag.

De luxe gezichtsbehandeling is momenteel populair. Tijdens de herfst en winter zie ik de vraag naar fruitzuurpeeling, microneedling en coaguleren toenemen, dit komt ook omdat je na deze behandelingen even uit de zon moet blijven. Het zijn wat intensievere behandelingen waarmee je je huid kan verbeteren en versterken.

Iedereen is welkom
Mijn klantenbestand is best divers. Jongeren met onzuiverheden en acneproblemen die mij om hulp vragen, of puur een cosmetische behandelingen willen, zoals wenkbrauwen verven of in model brengen. Ik behandel ook best wat ouderen die hun huid een goede verzorging willen geven zoals  mee-eters verwijderen, overbodige haartjes weghalen of de door zon opgelopen schade willen aanpakken zoals, pigmentvlekken verwijderen of een slappere, minder elastische en stugge huid met fijne en grove lijntjes. Ik zie mensen van alle leeftijden die huidproblemen juist vóór willen zijn. De meeste klanten zijn vrouwen, maar ik heb ook een aantal mannen in mijn salon gehad. Dat mannen ook de schoonheidssalon weten te vinden, vind ik alleen maar goed. Ook mannen kunnen met huidproblemen zitten of ongewenste haargroei.

Ieder huidtype heeft een specifieke behandeling nodig. Soms komen mensen met een huidprobleem dat hun zelfvertrouwen heeft aangetast. Denk bijvoorbeeld aan rosacea, grove poriën, couperose, zware acne, of littekens afkomstig van acne. Voor zo’n klant stel ik een behandelplan op en samen kijken we naar de beste behandelingen die bij hem of haar passen. Het geeft mij een heel goed gevoel als er duidelijke verbeteringen optreden en je het zelfvertrouwen weer ziet groeien. Ik adviseer klanten ook graag over het gebruik van producten en dat is in mijn ogen ook belangrijk, thuis legt men immers de basis voor een gezonde huid. Daarnaast krijgt de huid dan een flinke boost tijdens een behandeling.

Wees welkom
Ik ben nu een jaar open en heb nog geen enkele dag spijt gehad van mijn keuze. Juist omdat het een lange zoektocht was, kan ik er nóg meer van genieten. Ik vind het fijn om eigen baas te zijn en om mijn tijd zelf in te delen. Mensen kunnen bij mij overdag op dinsdag, woensdag en vrijdag terecht, maar in overleg zijn andere momenten ook mogelijk. Op maandag en donderdag werk ik voorlopig nog als tandartsassistente.

Toekomst
Over vijf jaar zie ik mijzelf fulltime als schoonheidsspecialist werken in mijn eigen schoonheidssalon. Uiteindelijk wil ik me specialiseren tot medisch schoonheidsspecialist, waardoor ik me nog meer kan gaan onderscheiden. Maar eerst wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen. Daarbij blijf ik cursussen volgen zodat ik up to date blijf en steeds meer en specifiekere behandelingen kan aanbieden. Voorlopig blijft het echt een eenmanszaak, maar mocht het ooit op mijn pad komen om uit te breiden, dan sluit ik dat niet uit en kan ik altijd verder kijken naar wat de mogelijkheden zijn.”

Schoonheidssalon ‘Sen’s Skincare’ 
Kasteellaan 38 | Wijchen
Tel: 06-22 264 707
info@sensskincare.nl

 

Naar het overzicht

Nicole Janssen

Over de schrijver

Nicole Janssen

Schrijven is echt haar passie. De interesse in het verleden en in mensen van nu en hun dagelijkse leven, kan ze goed toepassen in haar werk als tekstschrijver voor Topic Wijchen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring