Trivos start volleybalacademie

Door de Coronacrisis zat ook de sportwereld lang op slot. In plaats van bij de pakken neer te zitten, gebruikte volleybalvereniging Trivos de tijd om een heuse volleybalacademie op te zetten. We spraken Chantal van Wamel, verenigingsondersteuner bij Trivos, over dit unieke project.

Door de Coronacrisis zat ook de sportwereld lang op slot. In plaats van bij de pakken neer te zitten, gebruikte volleybalvereniging Trivos de tijd om een heuse volleybalacademie op te zetten. We spraken Chantal van Wamel, verenigingsondersteuner bij Trivos, over dit unieke project.

“Het plan om een volleybalacademie op te zetten lag er al een poosje. De plannen waren er, maar nu was het tijd om het te verwezenlijken. Ik ben in december bij Trivos begonnen en ik kreeg meteen  als belangrijke taak: het opzetten van de volleybalacademie. De volleybalacademie is een manier om de club te professionaliseren, het is in meerdere opzichten een heel goed project. Via de volleybalacademie kunnen we leden meer trainingsmogelijkheden bieden en ze nog beter maken. Ons doel is ambitie om te zetten in verbetering en talenten te laten ontplooien, zodat het algehele niveau stijgt. In plaats van eerst naar talent te kijken, vinden wij het belangrijk de ambitieuze spelers een kans te geven om te groeien. Als het talent er zit, komt het wel naar boven.

In Nederland zie je bij meerdere clubs deze volleybalacademies opkomen. Trivos wil niet alleen Wijchense leden ondersteunen, maar ook beschikbaar zijn voor kleinere clubs uit Maas en Waal, denk aan Beuningen, Druten en Dreumel. Die missen waarschijnlijk de mankracht of de middelen om zoiets op te zetten. En zo willen we de regionale samenwerking versterken en kunnen we nog breder scouten.”

“De volleybalacademie is er nu voor speelsters tot zestien jaar. We willen dat uitbreiden met speelsters tot achttien jaar, en ook een academie voor jongens oprichten. Momenteel hebben we veel meer meisjes, maar we hopen natuurlijk dat er ook meer jongens bij de club komen. Samen met Nijmegen zetten we ons momenteel breed in om jongens voor volleybal te enthousiasmeren, want we moeten iedereen laten zien hoe mooi volleybal is.”

De Open Dag voor de volleybalacademie was op zondag 11 juli. Mocht je op die dag gemist hebben, maar wil je wel graag meedoen met de academie? Sluit je dan aan bij een van de reguliere trainingen in augustus, maar stuur daarvoor wel even een mail naar Chantal om dit aan te geven (chantal@trivos.nl).

En ben je nog geen lid? Geen probleem! Trivos heet nieuwe leden graag welkom, zowel jongens als meisjes en van verschillende leeftijden. Aanmelden kan via de site, waar ook meer informatie staat over de data en prijzen betreffende de volleybalacademie.
Voor de volleybalacademie: trivos.nl/volleybalacademie
Voor nieuwe leden mail: tc@trivos.nl

Naar het overzicht

Nicole Janssen

Over de schrijver

Nicole Janssen

Schrijven is echt haar passie. De interesse in het verleden en in mensen van nu en hun dagelijkse leven, kan ze goed toepassen in haar werk als tekstschrijver voor Topic Wijchen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring