Het muziekleven van Corry Konings

Het muzikale sprookje van een kapstertje uit Sint Willibrord…

Het muzikale sprookje van een kapstertje uit Sint Willibrord…

Corry Konings werd geboren in Breda op 8 september 1951 en had al vroeg belangstelling voor muziek. Op haar vijftiende verhuisde Corry, kapster van beroep, naar Sint Willibrord en begon ze met optreden met het bandje ‘De Mooks’. Pierre Kartner ontdekte haar talent en toen ze gevraagd werd als zangeres bij ‘De Rekels’ ontstond in 1969 haar eerste hit: ‘Vaarwel ik zal geen traan om je laten’.

In 1970 scoorden Corry en de Rekels met ‘Huilen is voor jou te laat’ een gigantische hit die wel eenenveertig weken in de Top 40 stond en zonder dat zelf te beseffen schreven zij hiermee popgeschiedenis. De single zal uiteindelijk uitgroeien tot de grootste Nederlandstalige hit aller tijden. Er verschenen behalve diverse singles zoals ‘Rozen die bloeien’ twee albums achter elkaar die beide goud en platina werden. Het derde album verschijnt in 1971 en haalt bij voorintekening al de gouden en platina status.

Mooi was die tijd
In 1972 verliet Corry de band en op 1 juli start in het Lido in Waalwijk de solocarrière van Corry met de single ‘Jij hebt mij bedrogen’, de eerste van een lange reeks solo hits die zij tijdens haar carrière op haar naam weet te zetten. In 1976 kwam ze in contact met producer Ad Kraamer die voor haar onder andere ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’ schreef. Heel Nederland zong het lied mee en het bereikte een zesde plaats in de Top 40. Diverse singles volgden: ‘Je moedertje’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’, ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’ en ‘Adios Amor’. Al deze singles  kregen een mooie notering in de hitlijsten. In 1986 nam ze samen met Koos Alberts ‘Ik wil altijd bij jou zijn’ op en ook dit nummer was wederom goed voor een hoge notering in de Top 40. Een jaar later verscheen het duet- album ‘Corry & Koos’. Drie jaar later nam Corry het prachtige nummer ‘Mooi was die tijd’ op, ook weer goed voor een vierde plaats in de Top 40. Het bleef maar doorgaan en de hits zorgden ervoor dat Corry veel optredens had en in diverse tv- programma’s optrad zoals in het populaire ‘Op volle toeren’ van de TROS. Rond 2000 nam ze diverse duetten op met Frans Bauer zoals ‘Diep in mijn hart’ ook  weer goed voor een vierde plaats in de Top 40. Met Johan Heuser maakte zij in die periode het album ‘Eindeloos’ en de singles ‘De Zon’ en ‘Een zomer met jou'. In 2004 kwamen Corry en De Rekels nog eenmaal bij elkaar voor een reünie.

Publieklieveling
In 2011 baarde Corry opzien door de titelsong voor de film New Kids Nitro in te zingen. Het nummer   ‘Hoeren neuken nooit meer werkenwerd een succes en kreeg de onderscheiding voor beste filmhit van dat jaar. In 2018 verbaasde Corry iedereen in Nederland door mee te doen aan het tv-programma Expeditie Robinson en daarin groeide zij uit tot de publiekslieveling van deze editie. In 2022 kreeg ze na vijftien jaar weer contact met de op dat moment populaire John de Bever. Zij nam met hem het lied ‘Vriendschap voor het leven’ op dat in no-time een hit werd en onlangs verscheen er een duet-album van de beide Brabantse kopstukken van het levenslied.

Corry zit inmiddels meer dan vijftig jaar in het vak, een periode waarin er meer dan twintig albums en circa zeventig  singles verschenen. Als ik haar vraag: “Denk je weleens aan stoppen?”, antwoordt ze resoluut: “Ik denk er weleens aan, maar zolang mijn stem goed blijft wil ik heerlijk blijven zingen want dat houdt je jong. En ik geniet er nog steeds van als mensen tijdens mijn optredens meezingen of een traantje wegpinken.”

Corry Konings, op haar zestiende begonnen met zingen als een als kapstertje uit St. Willibrord groeide als in een sprookje, uit tot de koningin van het levenslied .

Naar het overzicht

Huub Arents

Over de schrijver

Huub Arents

Huub schrijft voor Topic elke editie weer een leuk verhaal over de vele artiesten die onze regio rijk is.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring