Het muziekleven van... Heino Kuppen

Van ‘Mijn mooiste gedachte’ tot ‘Hallo allemaal’

Van ‘Mijn mooiste gedachte’ tot ‘Hallo allemaal’

 Heino Kuppen zag op 5 juni 1971 het levenslicht in Wijchen. Hij is getrouwd met Yvonne en zij hebben twee dochters Lynn en Maud. Nu, vijftig jaar later woont hij op Alverna en ik praat met hem over zijn afwisselend muziekleven dat begint als hij op zeer jonge leeftijd met zijn vader mee gaat die een drive-inn discotheek heeft. Heino begint op zeventienjarige leeftijd een bandje samen met Pieter Hendriks, Erik Derks en Theo Kuijpers. Maar zoals zovelen moet ook Heino in militaire dienst en de band valt uit elkaar.

Duo Entree…..
Maar muziek bleef hem trekken en na zijn dienstperiode begon hij samen met Pieter Aalbers in 1992 het ‘Duo Entree’. In die periode maakten zij  het Wijchense lied ‘Big Wijchen’ geschreven door Pedro Willems en opgenomen bij Ferry Janssen dat ook verscheen op CD single. Vanaf 1996 kreeg Entree een Groesbeeks tintje want Pieter Aalbers maakte plaats voor Harm Hermsen, de zoon van Hemmie Hermsen die bij het Groesbeekse orkest ‘Sympathie’ speelde.

In 2000 kreeg het duo versterking van Gerard Hubbers en Joost Heijnen en ze gingen tot 2004 als amusementsorkest verder. Entree speelde in de verre regio op kermissen, feesten en partijen. Er verschenen twee CD albums eveneens opgenomen bij de Stromenland studio van Ferry Janssen. In eigen beheer bracht de band een live dubbel CD uit. Heino nam naast het drumwerk ook de presentatie en de leadzang voor zijn rekening. Een andere hobby van Heino is radiomaken, voorheen  bij het bekende ‘Delta radio’ en tegenwoordig bij ‘Klasse FM’. Ook wordt hij zo af en toe gevraagd om radiospotjes en commercials in te spreken.

Als ik hem naar zijn muzikale voorbeelden vraag weet ik eigenlijk zijn antwoord al. Want naast de orkesten December, Apple en Summerland behoren ook de Groesbeekse Sunstreams tot zijn grote voorbeeld. Vooral het stemgeluid van Wim Liebers vindt hij hij bijzonder maar ook was hij geïnspireerd door  de Wijchense zanger/drummer Leon Klaus.

Zijn hoogtepunten? De tijd van ‘Entree’ in de vierpersoonsbezetting, waardoor het repertoire nog verder kon worden uitgebreid. Van Egerlander tot Disco medley voorzien van live instrumenten!

Gebroeders Rossig…….
In 2014 maakte Heino zijn entree bij de ‘Gebroeders Rossig’, de feestact die in 2009 werd opgericht door Paul Jeurissen, Pieter Hendriks, Michiel Toepoel en Erik Janssen. Met hen maakt hij tot de dag vandaag vele hoogtepunten mee zoals de grote hit die zij scoorden met ‘Hallo Allemaal’, het optreden in Ziggo Dome voor duizenden bezoekers, de vele optredens tijdens carnaval, Koningsnacht en natuurlijk de optredens in Frankrijk in de Oranje fanzone tijdens het EK voor vrouwen in 2019.

Tot slot…..
Heino Kuppen... Een sympathieke gewone Wijchense jongen die het ver geschopt heeft in de muziek. Dit heeft hij te danken aan zijn melancholieke stemgeluid en zijn muzikaliteit. Het maakt hem niets uit of hij voor een klein of groot publiek mag optreden, als hij maar voldaan na een optreden huiswaarts kan keren. En dit hoopt hij nog jaren te kunnen blijven doen.

Mogelijk staat er nog iets moois op stapel, want naar alle waarschijnlijk zit er een reünie van ‘Entree’ aan te komen!

Naar het overzicht

Huub Arents

Over de schrijver

Huub Arents

Huub schrijft voor Topic elke editie weer een leuk verhaal over de vele artiesten die onze regio rijk is.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring