Van Trien!

Als ik op een avond door de achterdeur het huis van Hans Reuser in de Frieselaan in loop, komen me de basgitaarklanken tegemoet. Een grote versterker staat midden in de huiskamer. Even later schuift ook Gerrie Peters aan. Die naam zegt velen waarschijnlijk niets, maar als ik zeg ‘Gerrie van Trien’ dan weet elke rockmuziekliefhebber in Groesbeek en omstreken wie ik bedoel.

Als ik op een avond door de achterdeur het huis van Hans Reuser in de Frieselaan in loop, komen me de basgitaarklanken tegemoet. Een grote versterker staat midden in de huiskamer. Even later schuift ook Gerrie Peters aan. Die naam zegt velen waarschijnlijk niets, maar als ik zeg ‘Gerrie van Trien’ dan weet elke rockmuziekliefhebber in Groesbeek en omstreken wie ik bedoel.

Gerrie, geboren in 1957 en een echte jongen van de Stekkenberg komt uit een muzikaal nest. Zijn moeder, Trien, was vroeger zangeres bij het Hawaii Trio en haar broers Willie en Bart speelden bij de Show Stars. Toon Janssen, de pianist was een broer van Gerries vader. Zijn ouders runden jarenlang café Boslust aan de Nijmeegsebaan, ook wel de ‘Trina bar’ genoemd. Gerrie speelt vanaf zijn veertiende gitaar en kreeg klassiek gitaarles van Jan Janssen (de Galgenhei). Ondanks zijn opleiding als metaalbewerker was en is de gitaar het belangrijkste in zijn leven. Wishbone Ash is zijn grote voorbeeld. In de tijd van de Florett en Zündapp speelde hij als zestien jarige nummers als Angie van The Rolling Stones mee op de zolder en zo ontwikkelde hij zich tot een fervent gitarist. Zijn eerste bandje was de formatie ‘Trash’ en ze debuteerden in het voorprogramma van ‘Innerspace’ bij jongerenclub Maddogs. Daar leerde hij Hans Reuser kennen en zo begon de muzikale relatie, die ze tot de dag van vandaag nog steeds hebben. In al die jaren speelde Gerrie nog in diverse andere bands waar zijn virtuoze gitaarspel goed tot zijn recht kwam.

Hans, geboren in 1958, had een Groesbeekse moeder, Van Leur. Zijn vader kwam uit Nijmegen. Hans, een voortreffelijke zanger met een eigen stemgeluid, zong al op jonge leeftijd mee met de liedjes die hij op de draagbare radio’s van zijn twee oudere zussen hoorde. Het echte zingen begon toen hij zestien was bij ‘Trash’.

Daarna speelde hij in diverse bands zoals Kind of Blue, Freaks, Point Blue en Innerspace waar hij basgitaar leerde spelen. In Kind of Blue en Van Trien is hij nog altijd actief. Zijn grote voorbeeld is Phil Lynott, de zanger en gitarist van Thin Lizzy.

Op dit moment houdt Hans zich bezig met diverse andere muzikale projecten. Zo werken Gerrie en hij aan een CD met diverse muzikanten die binnenkort verschijnt.

Van Trien
De band ‘Van Trien’ werd in 2013 gevormd rondom Gerrie (gitaar) en bestaat verder uit Hans Reuser (basgitaar en zang), Michel Janssen(drums) en Marcel Wentink (gitaar). Ook Michel en Marcel hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Zij speelden jarenlang samen, o.a. bij de bekende formatie Major League . Van Trien, vier muzikanten die hun talenten bundelden en muziek maken die recht uit hun hart komt. Van Trien onderscheidt zich door goed uitgewerkte samenzang en een typisch gitaargeluid (tweestemmige gitaarriffs). Beide gitaristen Gerrie en Marcel zijn zeer aan elkaar gewaagd en hun spel doet het hart van menig muziekliefhebber sneller kloppen.

Het is een rockband met een verrassend repertoire. Zij geven duidelijk de voorkeur aan stevige classic rock, die ze op een pakkende wijze ten gehore brengen.

Op hun setlist staan covers van onder meer. Van Halen, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Eagles, Queen en Deep Purple. Ze treden hoofdzakelijk op festivals op, in zaaltjes en kroegen.

Meer informatie over deze vier doorgewinterde Groesbeekse rockers die waarschijnlijk nooit zullen stoppen met muziek maken kun je vinden op

 

 

Naar het overzicht

Huub Arents

Over de schrijver

Huub Arents

Huub schrijft voor Topic elke editie weer een leuk verhaal over de vele artiesten die onze regio rijk is.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring