Heerlijk genieten in de zomer!!
Mijn lievelingsseizoen is weer aangebroken: de zomer! Na het behalen van mijn Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen ga ik deze zomer beginnen met een nieuwe studie in Nijmegen. Daarom wil ik graag verhuizen en ga het nu toch wel vertrouwde Wageningen verlaten. Spannend, maar ook ontzettend leuk! Nu mijn stageperiode bijna ten einde is, kijk ik langzaam uit mijn geplande vakanties en (hopelijk) een warme zomer in het mooie Nederland! Geniet deze zomer van elkaar, het heerlijke weer en natuurlijk lekkere gerechten! Deze editie was inspiratie om te genieten met gemak, waar we stiekem allemaal behoefte aan hebben tijdens de zomer.
- Culinair
- Isa van Bergen
- Deel dit artikel
Mijn lievelingsseizoen is weer aangebroken: de zomer! Na het behalen van mijn Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen ga ik deze zomer beginnen met een nieuwe studie in Nijmegen. Daarom wil ik graag verhuizen en ga het nu toch wel vertrouwde Wageningen verlaten. Spannend, maar ook ontzettend leuk! Nu mijn stageperiode bijna ten einde is, kijk ik langzaam uit mijn geplande vakanties en (hopelijk) een warme zomer in het mooie Nederland! Geniet deze zomer van elkaar, het heerlijke weer en natuurlijk lekkere gerechten! Deze editie was inspiratie om te genieten met gemak, waar we stiekem allemaal behoefte aan hebben tijdens de zomer.
Eet smakelijk,
Isa
Gevulde avocado’s met rivierkreeftjes
Ik ben gek op avocado’s! Ze zijn veelzijdig en mega gezond. Deze gevulde avocado’s met rivierkreeftjes zijn makkelijk te bereiden en ideaal voor een gezonde lunch of kleine maaltijd. Serveer met vers gebakken stokbrood. Ook heerlijk bij een zomerse barbecue!
Ingrediënten vier personen:
- 100 gr rivierkreeftjes
- 4 avocado’s
- 2 el munt
- 3 lente-uitjes (fijngesnipperd)
- 2 el peterselie (gehakt)
- 1 el limoensap
- 2 el zure room
- Snufje cayennepeper
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit (bewaar de schillen) en plet grof met een vork. Er morgen nog stukjes avocado tussen zitten.
Voeg de lente-uitjes, verse kruiden, zure room, olijfolie en limoensap toe. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. Schep er de rivierkreeftjes onder en verdeel dit over de lege avocado-schillen.
Serveer de gevulde avocado’s met knapperig stokbrood.
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/66916/gevulde-avocado-s-met-rivierkreeftjes
Crispy potato salad
Zoals jullie wellicht weten woon ik momenteel in een groot studentenhuis. Dit zorgt ervoor dat ik regelmatig nieuwe probeersels voorgeschoteld krijg die een hype zijn geworden op bijvoorbeeld TikTok. Zo ook deze crispy potato salad. Een gezonde variant op aardappelsalade, met knapperige platgedrukte krieltjes. Ik was positief verrast, probeer het snel!
Ingrediënten vier personen:
- 1000 gram vastkokende krieltjes
- 400 gram honingtomaatjes
- 400 gram diepvries tuinerwtjes
- 400 gram magere kalkoen spekreepjes
- 8 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels Japanse mayonaise
- 1 1/2 eetlepel fijne mosterd
- Scheut wijnazijn
- Bieslook
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Olijfolie spray
- Peper en zout naar smaak
Begin met het koken van de vastkokende krieltjes voor 7 à 8 minuten. Het is belangrijk om de krieltjes niet te schillen voordat je ze gaat koken. Verwarm ook de oven alvast voor op 200 °C.
Ondertussen bak je de magere kalkoen spekreepjes, waarbij je wel even geduld moet hebben voordat ze lekker crispy zijn.
Verhit wat olie of boter in een andere pan. Roerbak de nog bevroren tuinerwtjes ca. 4 minuten.
Giet de aardappelen af en spoel ze af met koud water. Bedek dan een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelen hier op. Vervolgens stamp je de aardappelen fijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stevig glas gebruiken of een spatel.
Spray de gestampte aardappelen in met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen naar smaak. Bak de aardappelen daarna voor 50 minuten af in de oven.
Dan ga je verder met de dressing. Snijd de honingtomaatjes klein, in ongeveer 6 stukken. Ook de bieslook hak je fijn.
Neem een kom en doe hierin de Griekse yoghurt, de Japanse mayonaise, de mosterd, de wijnazijn en een snuf peper en zout. Doe hier vervolgens de tomaatjes, de bieslook, de kalkoen spekreepjes en de erwtjes bij. Meng het geheel goed door en rasp er vervolgens nog wat Parmezaanse kaas overheen.
Haal dan de aardappelen uit de oven en leg deze op het mengsel.
Bron: TikTok @monicageuze
Vijgen waterijsjes
Soms wil je tijdens de zomerdagen gewoon makkelijk doen. Geen uitgebreide maaltijden of urenlang in de keuken staan. Probeer dan eens deze frisse vijgen waterijsjes. Het maken van deze ijsjes is super eenvoudig en ze zijn heerlijk voor de warme dagen!
Ingrediënten vijf ijsjes:
- 5 verse vijgen
- 200 ml ijsthee
- 2 el honing
- 2 el citroen
- 5 ijsvormpjes
Snij 1 van de vijgen in hele dunne plakjes. Plak deze in je ijsvormpjes tegen de buitenkant aan.
Doe de andere ingrediënten in een blender en draai dit helemaal glad. Haal door een zeef en giet de vloeistof bij de ijsjes.
Zet in de vriezer voor minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht om goed hard te worden.
Bron: https://miljuschka.nl/snelle-vijgen-waterijsjes/