FAST Academy dé volleybalschool voor de regio

Smashen als volleybalinternationals Nimir Abdelaziz, setuppen als Laura Dijkema of verdedigen als Myrthe Schoot en Kirsten Knip? Of wil je ook op een zo hoog mogelijk niveau volleyballen zoals streekgenoten Steffie Janshen, Lara Hendricks, Rachel Feron, Eline Peeters en Veerle van den Heuvel?

Smashen als volleybalinternationals Nimir Abdelaziz, setuppen als Laura Dijkema of verdedigen als Myrthe Schoot en Kirsten Knip? Of wil je ook op een zo hoog mogelijk niveau volleyballen zoals streekgenoten Steffie Janshen, Lara Hendricks, Rachel Feron, Eline Peeters en Veerle van den Heuvel?

Bij FAST Academy (FA) helpen de trainers en trainsters je om jouw techniek te verbeteren. Ook hebben ze tips om je op weg te helpen naar een mooie en goede volleybalcarrière. Jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar kunnen in de Activiahal in Sint Anthonis wekelijks aan de volleybalvaardigheid werken.

FA is de volleybalschool van de stichting die regionaal topvolleybal mogelijk maakt. FAST Volleybal komt sinds 2016 uit in de Eredivisie van het damesvolleybal. Dat is mogelijk met speelsters die afkomstig zijn uit Gelderland-Zuid, Noord-Brabant en Limburg. FAST streeft ernaar het Oranje van het zuiden te zijn, en heeft zich inmiddels een plaats verworven in de hoogste rangen van het Nederlandse volleybal.

Om dat niveau, en minstens zo belangrijk de toekomst van het regionale volleybal te waarborgen slaat FAST de vleugels uit in deze regio. Daarom worden jonge volleyballers (jongens en meisjes) enthousiast gemaakt voor de mooie balsport. Om de kennis over te dragen worden trainers bijgeschoold door de vakmensen van FA.

Sinds enkele jaren traint de jeugd van 12 tot 14 en 15 tot 17 jaar op zondagochtend onder leiding van de ervaren trainers in Sint Anthonis. De trainingen dragen wisselende thema’s, terwijl ook regelmatig clinics en lezingen verzorgd worden. Afgelopen seizoen trainden wekelijks ongeveer 45 volleyballers bij FA. De deelnemers die de competitiewedstrijden bij hun reguliere volleybalclub spelen komen uit het Land van Cuijk en de Top van Noord-Limburg. In het onlangs gestarte seizoen heeft FA een nieuwe trainingsgroep toegevoegd aan het pakket. Op vrijdagmiddag trainen voortaan de volleyballertjes uit de jeugdgroepen mini’s 5 en 6. Dat betekent dat jeugd van tien en elf jaar kunnen trainen bij FA. De talenten in de dop worden getraind door FAST-speelster Veerle van den Heuvel uit Uden. De ervaren Eredivisie volleybalster die ook jeugdcoördinator is bij VC Saturnus/Hendriks Coppelmans, draagt haar kennis over aan de regionale jeugd. Niet iedereen is gezegend met evenveel aanleg, maar ambitie, houding, motivatie, discipline en goed en gericht trainen bieden een goede compensatie. Bij dat laatste kan FA een belangrijke rol spelen. Naast het trainen bij de eigen vereniging kan zo extra geïnvesteerd worden in de toekomst.

Onder deskundige begeleiding maken de sporters bij FA kennis met sportcultuur en wordt er gewerkt aan alle factoren die een belangrijke rol spelen binnen het volleybal en jeugdontwikkeling. Naast volleybaltrainingen worden andere vormen van beweging aangeboden met accenten op motoriek, coördinatie en wendbaarheid. Een jonge sporter beschikt natuurlijk nog niet over alle topsporteigenschappen, maar het is wel een steun in de rug om te weten waar hij/zij naar toe kan werken om alle mogelijkheden optimaal te benutten.

Aanmelden
Jonge volleyballers die graag willen groeien in deze fantastische sport kunnen contact opnemen met het secretariaat. Zij ontvangen na aanmelding bericht over de selectietraining in september.

Aan de verenigingen die meer dan twee kinderen aanmelden bij de trainingen van FA wil de organisatie een tegenprestatie leveren. In overleg wordt voor de trainers een gratis clinic verzorgd. FAST en FAST Academy zien dit als een vorm van samenwerking die kan leiden tot een soort partnerschap. Immers; alle verenigingen hebben min of meer dezelfde belangen.

Het aanmeldingsformulier kan aangevraagd worden via fastvolleybal.nl of e-mail naar bevanderwoude@icloud.com secretaris Bé van der Woude (06-19850978)

Naar het overzicht

Jos Gröniger

Over de schrijver

Jos Gröniger

Schrijven, mezelf en anderen informeren!

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring