2019, een topjaar voor Marieke

Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek (26) uit Beek, mensen te raken en te vermaken. Humor en eerlijkheid kenmerken haar, met ruimte voor zowel een lach als een traan. Topic sprak met deze jonge muzikale dame.

Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek (26) uit Beek, mensen te raken en te vermaken. Humor en eerlijkheid kenmerken haar, met ruimte voor zowel een lach als een traan. Topic sprak met deze jonge muzikale dame.

De liefde voor muziek begon bij Marieke al op de basisschool. Ze volgde saxofoonlessen en speelde bij de plaatselijke harmonie (Harmonie Kunst Na Arbeid). Maar de passie voor zingen ontstond toen Marieke meezong bij een versie van de ‘Beekse Idols’. Ze kreeg zanglessen en er volgden diverse optredens. Op het conservatorium begon Marieke haar eigen nummers te schrijven. “Ik wil mensen raken met mijn nummers en merkte dat ik echt verder wilde met zang. Naast zelf zingen zijn er nog andere muzikale bezigheden waar ik mij graag mee bezig houd, zoals dirigeren. Een tijdlang heb ik de muzikale leiding gehad over het vrouwenkoor ‘Encore’ uit Ooij en ik dirigeer het jeugdorkest van Harmonie ‘Kunst na Arbeid’, te Beek. Hiervoor maak ik ook graag arrangementen die aanspreken bij kinderen, dat is erg leuk om te doen. Ook dirigeer ik nu voor het vierde jaar het schoolkoor ‘De Biezenklank,’ waar zo’n dertig kinderen uit volle borst in meezingen.

In 2018 kwam de carrière van Marieke van Ruitenbeek in een stroomversnelling toen haar single ‘Beek’ met stip binnenkwam op #6 van de Gelderse top-100. In mei 2019 volgde haar Nederlandstalige debuutalbum ‘Ongelofelijk Fantastisch’. Dat album werd mogelijk gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingsactie. Het album is geproduceerd door de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve. “Wat ben ik daar trots op zeg en de reacties waren overweldigend. Daardoor heb ik nog meer leuke optredens mogen doen, zelfs in het voorprogramma van André Hazes. Maar de klap op de vuurpijl was toch wel de nominatie voor de Gelderse Top 100 van Omroep Gelderland en nog wel met twee leidjes!. Mijn nummer ‘Lief ben jij’ eindigde op nummer 14 en ‘Beek’ op nummer 32. Dat is echt de kroon op mijn werk!”

Marieke zingt een breed genre: haar liedjes zijn Nederlandstalig, maar de stijl is heel divers: pop, jazz, funk en elektro. Haar teksten onderscheiden zich van die van de meeste andere muzikanten: ze zijn poëtisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal. De muziek van Marieke is te beluisteren op cd maar ook op Spotify. Daarnaast treedt Marieke graag op bij feestjes en partijen en is te boeken via

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring