40 jaar Müskens Asperges!

Het familiebedrijf Müskens uit Groesbeek teelt sinds 1984 asperges. Ze vieren dit voorjaar hun 40-jarig jubileum. Wat ooit begon met een champignonkwekerij en akkerbouw is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf, een uitgebreide winkel met daarbij een uniek wijnchateau. Ik spreek erover met René en Maud Müskens.

Het familiebedrijf Müskens uit Groesbeek teelt sinds 1984 asperges. Ze vieren dit voorjaar hun 40-jarig jubileum. Wat ooit begon met een champignonkwekerij en akkerbouw is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf, een uitgebreide winkel met daarbij een uniek wijnchateau. Ik spreek erover met René en Maud Müskens.

Maud is de vijfde generatie Müskens in het bedrijf. Vader René was echter de eerste Müskens die hier met asperges begon. De liefde voor het witte goud is hem door zijn vader Lambert Müskens bijgebracht. “Vroeger gingen we met ons pap al bij verschillende aspergeboeren langs om daar verse asperges te kopen. Asperges en wijn van zijn eigen land heeft hij helaas niet meegemaakt maar hij zou het fantastisch gevonden hebben’’ vertelt René trots. 

“Ja het is echt een familiebedrijf zoals een familiebedrijf hoort te zijn”, gaat Maud verder. “Samen met mijn vader René heb ik hier de dagelijkse leiding. We kennen elkaar door en door en weten bij een blik al wat we bedoelen. Mijn broertje Roel werkt fulltime bij de Wegenwacht en helpt hier in zijn vrije uren. Ook mijn man Remco en Roel’s vrouw Hilde zijn hier vrijwel dagelijks te vinden. Naast onze asperges en de bijbehorende winkel, hebben wij onze wijngaard, wijnhoeve met wijnkelder, onze groepsaccommodatie en vakantiehuisjes. Genoeg te doen dus. We hebben een leuk team aspergestekers dat elk jaar weer enthousiast aan de slag gaat. We werken altijd met scholieren uit de regio. Voor de meesten is het hun eerste echte bijbaantje. Ze groeien hier letterlijk en figuurlijk, leuk om te zien.”

Asperges van de beste kwaliteit
“We leveren al veertig jaar heerlijke en verse asperges aan klanten in de regio. Onze kwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij garanderen dan ook dat onze asperges altijd vers en van de beste kwaliteit zijn. Om écht kwaliteit te leveren, schillen we de asperges nog met de hand. Zo beoordelen we iedere asperge nog even persoonlijk. Klanten verklaren ons soms voor gek om zoveel handwerk. Maar het wordt erg gewaardeerd en het geeft ook tijd voor een praatje. Even samen lachen hoort er ook bij”, lacht Maud.

Onze winkel
“In onze winkel vind je naast asperges alles om een heerlijk aspergemenu op tafel te zetten. Denk aan boter, ham en eieren. We verkopen ook eigen honing, heerlijke bonbons en heerlijke aardbeien. En natuurlijk verkopen we ook onze eigen bijpassende wijnen uit eigen wijngaard. Je slaagt hier dus altijd! We zijn elke dag geopend van 10.00u tot 18.00u”

Aspergeproeverij
Ter ere van het veertig jaar bestaan houden ze bij Müskens een aspergeproeverij, incl. heerlijke bijpassende wijnen en rondleiding. Deze proeverijen vinden plaats op zondag 21 april, zondag 26 mei en op zondag 2 juni. Reserveren gewenst!

Müskens Asperges
Cranenburgsestraat 47, Groesbeek
Tel. 024-3971442

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring