50 uur dansen tijdens de dansmarathon

Op 14 oktober doen Amber de Bruin en Jesse van Wieren een dansmarathon in Breda. Een dansmarathon, wat zou dit precies zijn? Wie zijn Amber en Jesse en wat beweegt hen mee te doen? Ik ga bij ze op de koffie.

Op 14 oktober doen Amber de Bruin en Jesse van Wieren een dansmarathon in Breda. Een dansmarathon, wat zou dit precies zijn? Wie zijn Amber en Jesse en wat beweegt hen mee te doen? Ik ga bij ze op de koffie.

Amber de Bruin komt uit Groesbeek en danst haar hele leven al. “Als klein meisje stond ik al voor de spiegel te dansen, later tijdens dansles en eigenlijk dans ik nu nog steeds de hele dag”, zegt Amber, die in het dagelijks leven haar eigen kapsalon heeft. Jesse van Wieren komt uit Friesland en danst ook al zijn hele leven. Ook ooit begonnen thuis, later op dansles en tegenwoordig in clubs en op TikTok, waar hij inmiddels een bekende TikTokker is. Toen Jesse een aantal maanden geleden vroeg mee te doen aan de dansmarathon, hoefde Amber niet lang na te denken. “Jesse belde en vroeg of ik mee wilde doen, met meteen erachteraan ‘dan moeten we wel morgen al audities gaan doen in Baarn’. Nou dat werd nachtwerk en de andere dag stonden we voor de jury. Van de 100.000 aanmeldingen zitten we bij de laatste 100 koppels”. “Er komen veel verschillende artiesten optreden en we dansen daarom op veel verschillende genres”, vult Jesse aan.

Tijdens de dansmarathon dansen honderd koppels 50 uur op muziek van bekende dj’s en artiesten. Slechts één danskoppel wint een enorme geldprijs van 100.000 euro. De muziek tijdens De Dansmarathon is opzwepend, maar vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – dat is nogal een uitdaging. Artiesten zoals Davina Michelle, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Kris Kross Amsterdam, OG3NE en Rolf Sanchez zullen de danskoppels en het publiek van spetterende optredens voorzien. Alles is live te zien op SBS6.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring