Beste lezers,

Ik ben Irene Hameeteman, moeder van twee geweldige, gelukkig gezonde, kinderen, dochter Rachel en zoon Danny, Partner van Gyso Jans en een echte boerin. Mijn passie is leven in de natuur en gebruik maken van wat de natuur je geeft.

Ik ben Irene Hameeteman, moeder van twee geweldige, gelukkig gezonde, kinderen, dochter Rachel en zoon Danny, Partner van Gyso Jans en een echte boerin. Mijn passie is leven in de natuur en gebruik maken van wat de natuur je geeft.

Ik heb hier op onze boerderij een leuke moestuin waarin ik natuurlijk zoals bijna iedereen altijd teveel zaai en dat ook allemaal tegelijk moet oogsten. Zo is het idee geboren om mijn oogst ouderwets in te gaan wecken. Ik maak heerlijke jam van allerlei soorten vruchten, geweckte groenten, aardappelen, maar ik brei ook graag sokken en baby en kinderkleding, en op bestelling ook andere dingen en volwassenen kleding.

Eerlijk product
De jam en groenten zijn allemaal biologisch geteeld en zoveel mogelijk puur gelaten. Jam bevat natuurlijk wel suiker, maar is ook met een minimale hoeveelheid suiker verkrijgbaar. Groenten weck ik in zonder zout en zonder suiker, gewoon alleen de groenten en water. Dit alles doe ik met in mijn gedachten mijn neefje Jarno,

Jarno
Jarno werd geboren en leek een gezonde baby. Al snel had zijn moeder door dat het niet helemaal goed ging met hem, hij spuugde veel en had het vaak erg koud. Toen het spugen steeds erger werd, bracht zij hem naar het ziekenhuis. Daar dachten ze in eerste instantie dat hij gewoon een laag ijzergehalte had en misschien een ernstige koemelkallergie. Later bleek dat het heel wat serieuzer was wat hij had en werd hij naar het Sophia kinderziekenhuis overgebracht. Daar belandde hij al snel op de intensive care en na drie weken onderzoeken waarin hij alleen maar achteruitging is hij overleden.

Stofwisselingsziekte
Uit die onderzoeken kwam dat hij een energiestofwisselingsziekte had en de artsen helemaal niets voor hem konden doen. Machteloos stonden zij, maar ook zeker wij. Vreselijk om zo'n klein mannetje zo te zien lijden en je kan niets maar dan ook niets voor hem doen. Al snel na zijn overlijden zijn wij, zijn moeder en ik, de markt op gegaan met gesponsorde spulletjes, koeken, snoep etcetera om geld op te halen voor Stichting Energy4all. Ook maakte ik toen al jam en verkocht die op de markt voor dit goede doel.

ENERGY4ALL
Energy4all is een stichting die zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen voor professor Jan Smeitink die bezig is om een medicijn te ontwikkelen voor deze kinderen. Ook naamsbekendheid is nog steeds heel belangrijk, te weinig mensen weten van Energy4all en dat moet veranderen. Er moet een medicijn komen voor de lotgenootjes van Jarno. Daar streef ik naar en daarom steun ik met mijn winkeltje ook dit goede doel. Het geeft mij heel veel voldoening om hier aan bij te kunnen dragen.

Ik zie u graag in mijn winkel!

Tante Irene’s Hapse (H)eerlijkheden
Grote Dorshees 6 Haps
Tel: 06-11319242

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring