Brouwerij Jeronimo verhuisd naar Groesbeek

Brouwerij d’n Drul is overgenomen door brouwerij Jeronimo uit Elst. Eigenaar Toon Veens verhuisd met zijn brouwerij van Elst naar Groesbeek, waar hij gaat uitbreiden. Vanaf november biedt de brouwerij een capaciteit van 30.000 liter. 

Brouwerij d’n Drul is overgenomen door brouwerij Jeronimo uit Elst. Eigenaar Toon Veens verhuisd met zijn brouwerij van Elst naar Groesbeek, waar hij gaat uitbreiden. Vanaf november biedt de brouwerij een capaciteit van 30.000 liter. 

Ambachtelijk
De brouwerij ligt aan de Wylerbaan in Groesbeek en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen van Groesbeek tot aan het Reichswald. “Ja de locatie is hier erg uniek”, zegt Veens. “Toen ik hoorde dat deze brouwerij te koop was, hoefde ik niet lang na te denken. Er wordt al volop bier gebrouwen, voor onszelf, maar ook verhuren we de brouwerij aan onze gastbrouwers. Aan capaciteit geen gebrek maar toch gaan we uitbreiden. We gaan van 12.000 naar 30.000 liters. Dat hebben we deels voor onszelf nodig, maar ook voor onze huurders. Huurbrouw. Dat kan door het brouwsel zelf samen te stellen, maar ook onder white label, dan krijgt men ons bier.”

Samenwerking
Het team van brouwerij Jeronimo bestaat momenteel uit vijf enthousiaste medewerkers. Elke dinsdag worden zij geholpen door bewoners van Plurijn. “Ja, het is hier elke dag gezellig om te werken, maar de dinsdag is wel erg speciaal”, zegt medewerkster Ilona. “Je ziet dat zij hier graag komen en plezier hebben in hun werk. We serveren een heerlijke bord soep, ook daar wordt naar uitgekeken door ons allen. Ook voor ons is elke dinsdag weer een feestje.”

Speciaal bier
Jeronimo heeft verschillende eigen bieren die hier gebrouwen worden; Geweldig bier, Hop racer en d’n Drul. Daarbij wordt ook geëxperimenteerd met verschillende smaken bier. Zo hebben ze er al een biertje met mango erin. Onder de naam All You Need is Pils, zijn deze verschillende biertje te koop via Mitra en/of Gall en Gall. Voor de jeugdige drinker is er aan Craft biertje samengesteld met meer smaak en geur, dat valt in de Hop racer lijn. Het wijkt af van klassieke lijn en daardoor scoort het. Of wat te denken van een biertje speciaal voor diabetici. Bij brouwerij Jeronimo zit men niet stil, men ‘brouwt’ elke dag op een goed plan!

Brouwerij Jeronimo
Wylerbaan 14A | Groesbeek

www.brouwerij-jeronimo.nl

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring