De boer liep hier gewoon met de sigaar op de lip binnen

Vijftig jaar in dienst bij dezelfde werkgever, waar maak je dat nou nog mee? In Ottersum, inderdaad! John Janssen, afkomstig uit Milsbeek werkt er al vijftig jaar!

Vijftig jaar in dienst bij dezelfde werkgever, waar maak je dat nou nog mee? In Ottersum, inderdaad! John Janssen, afkomstig uit Milsbeek werkt er al vijftig jaar!

Janssen tot voor een aantal jaren terug ook eigenaar van Café de Typhoon in Gennep, beleeft zijn laatste werkdag als administratief medewerker bij AEC op 21 oktober, daarna gaat hij met pensioen.

Op zestienjarige leeftijd begon John destijds bij Berbers administratiekantoor, dat na ruim zevenendertig jaar opging in het huidige AEC Limburg. “Als ik terugkijk is er erg veel veranderd in die vijftig jaar”, begint John. “Maar wat altijd is gebleven is de gemütliche sfeer. Vroeger kwamen de boeren hier naar binnen met een sigaar op de lip en werkelijk een kruiwagen vol papieren en klappers. Veel enveloppen zaten zelfs nog dicht. Die boeren lopen hier nog steeds zo binnen, al hebben ze de kruiwagen met paperassen en overall thuisgelaten en we zien ze graag komen op afspraak met het oog op privacy. Dat bedoel ik met sfeer, iedereen is hier nog van harte welkom. Ten opzichte van vroeger is de ook administratie sterk gedigitaliseerd, klappers komen nog wel voor, maar steeds minder.” “Dat komt zijn eveneens vijftig jaar oude nietmachine niet ten goede”, voegt AEC eigenaar Frenck Bindels toe. John blijkt al vijftig jaar met dezelfde nietmachine te werken. “Ach ja, als ie het doet, waarom zou ik dan een andere kopen”, lacht hij. “En wat ook anders is ten opzichte van vroeger zijn de gegevens die men aanlevert. Vroeger kwam men werkelijk met alles op de proppen, dat is nu anders. Voor de belastingaangifte hebben ze een accountant, BTW aangiftes kan men tegenwoordig zelf digitaal regelen en voor financiën is er ook weer iemand. Vroeger was het eens per jaar, nu wordt dat maandelijks geregeld. Maar helemaal prima, zo gaat het nu eenmaal en daar moet je op acteren. Dat doen wij bij AEC nog steeds goed, klant is koning en we doen graag een stapje extra voor onze klanten, al vijftig jaar!!”

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring