De Leijgraaf, hier ga jij het maken!

De Leijgraaf in Cuijk is een unieke school voor middelbaar beroepsonderwijs. Uniek in het aanbod voor jongeren die echt een vak willen leren. Hier kun je terecht voor de opleidingen Toerisme & Recreatie, Horeca en ICT. Topic kreeg een rondleiding van vakdocenten Jos ten Haaf en Daan Erps.

De Leijgraaf in Cuijk is een unieke school voor middelbaar beroepsonderwijs. Uniek in het aanbod voor jongeren die echt een vak willen leren. Hier kun je terecht voor de opleidingen Toerisme & Recreatie, Horeca en ICT. Topic kreeg een rondleiding van vakdocenten Jos ten Haaf en Daan Erps.

“Als ‘Hospitality’ school bieden wij hier de opleidingen Horeca, Toerisme & Recreatie en ICT. Denk bij horeca aan bijvoorbeeld de opleiding tot kok, gastheer/gastvrouw of manager ondernemer horeca. Bij toerisme en recreatie zijn dat de opleidingen Travel, Leisure & Hospitality (niveau 3 en 4) en medewerker sport en recreatie (niveau 2) en voor ICT de opleidingen Software Developer (niveau 4), IT systems and devices (niveau 3 en 4) en ICT medewerker (niveau 2). Op onze vestiging aan de Beversestraat bieden we ook verschillende laboratoriumopleidingen aan.

Maar écht iets leren, dat doe je in de praktijk, bij voorkeur op de plek waar je straks aan de slag gaat. De regio is als het ware ons klaslokaal, en zo stomen we onze studenten klaar voor een prachtige loopbaan in hun directe omgeving. Het mes snijdt aan twee kanten, want bedrijven en instellingen krijgen zo de beroepsprofessionals die ze nodig hebben.

We zijn trots op onze opleidingen, het team, onze partners en onze studenten; samen maken we het onderwijs. Want partners hebben we gelukkig genoeg. We werken bijvoorbeeld samen met lokale ondernemers en lokale en regionale middelbare scholen. Dat doen we binnenschools maar ook buitenschools, met gastlessen, praktijkstages, bedrijfsbezoeken, echte opdrachten voor bedrijven en noem maar op. Binnenschools verbinden we als dat kan de verschillende opleidingen met elkaar en laten we ze samenwerken. Elk jaar hebben we een aantal leuke projecten die we uitvoeren, zoals Reis om de wereld, Nacht van Cuijk, Foodtour Cuijk, de Daalgaard, dinnershow, een foodtruck en de deelname aan beroepswedstrijden zoals bijvoorbeeld Skills Heroes en de Toerisme bokaal. Trouwens wist je dat ons restaurant ‘Meesters’ er ook is voor gasten van buitenaf voor lunches en diners? Mits de maatregelen het toelaten, uiteraard. Hiervoor is reserveren wel gewenst, check meesterscuijk.nl  

Een goed beeld van onze school gekregen? Of wil je weten of een opleiding ook bij jou past? Wij bieden studenten de mogelijkheid een dagje mee te lopen. Je proeft dan de kleinschalige,- en aangename sfeer hier op school. Daarvoor kun je rechtstreeks met ons contact opnemen.”

Daan Erps, Horeca-opleidingen telnr. 06-89972039 –
daan.erps@leijgraaf.nl
Jos ten Haaf, Toerisme en Recreatie-opleidingen telnr. 06-89972118 – jos.haaf@leijgraaf.nl
Richard Vos voor de ICT-opleidingen telnr. 06-89972197 – richard.vos@leijgraaf.nl

Je kunt je ook via onze website aanmelden:

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring