De Leijgraaf: hier ga jij het maken!

Win een diner voor twee

Win een diner voor twee

De Leijgraaf is een unieke school voor middelbaar beroepsonderwijs. Uniek door het eigentijdse aanbod voor jongeren die echt een vak willen leren. In Cuijk kunnen studenten op twee locaties van De Leijgraaf terecht. Op de Jan van Cuijkstraat is dat voor de opleidingen Toerisme & Recreatie, Horeca en ICT. Op de Beversestraat biedt De Leijgraaf verschillende laboratoriumopleidingen aan. Ik spreek met onderwijsmanager Lisette van de Wijgert.

De regio is je klaslokaal
“Écht iets leren, dat doe je in de praktijk. Bij De Leijgraaf is de regio het klaslokaal. Zo stomen we studenten klaar voor een prachtige loopbaan in hun directe omgeving. Wij werken nauw samen met lokale ondernemers. Binnen de schoolmuren, maar ook buitenschools, met gastlessen, praktijkstages, bedrijfsbezoeken en opdrachten in echte bedrijven”, zegt Lisette. “Zo kwam onlangs een boer vertellen over de gewassen die hij verbouwt. Onze studenten van de horeca-opleidingen werken daar weer mee. Het is voor hen belangrijk dat ze weten waar de producten vandaan komen. En hoe leer je dat beter dan in de praktijk?”

Maatschappelijk verantwoord
“We bieden ook onderwijs voor volwassenen aan. Dat doen we binnen het programma Leven Lang Ontwikkelen. Er zijn landelijk en wereldwijd zó veel ontwikkelingen en veranderingen dat we niet snel uitgeleerd raken. Neem de voedingstechnologie, de bio-industrie en het milieu-aspect, dat is continu aan verandering onderhevig. Als school dragen we daar graag aan bij.”

Onze opleidingen
“De vestiging op de Jan van Cuijkstraat is een ‘Hospitality’ school. Studenten volgen hier onder meer de Horeca opleidingen tot kok, gastheer/gastvrouw of manager ondernemer horeca. Bij Toerisme & Recreatie zijn dat de opleidingen Travel, Leisure & Hospitality en Medewerker sport en recreatie. Bij ICT bestaat de keuze uit de opleidingen Software Developer, IT systems and devices en ICT medewerker. Op de Beversestraat leren studenten voor Allround laborant, Chemisch fysisch analist en Biologisch medisch analist. Heel divers dus! Vanaf volgend jaar gaan fuseren we met het Koning Willem 1 College. Daardoor wordt het totale opleidingsaanbod alleen maar breder. Daarover vertellen we in een volgende editie graag meer.”

Kom naar de Open avond
Wil jij ook bij De Leijgraaf studeren? Bezoek dan op 3 februari of 24 maart 2022 onze Open avond. Je proeft dan de kleinschalige en aangename sfeer van deze school. Liever een dagje meelopen? Dat vinden we ook leuk! Op onze website vind je hier meer informatie over en kan je je direct aanmelden: www.leijgraaf.nl/meelopen.

Win een diner voor twee
De Leijgraaf verloot onder de lezers een diner voor twee. Dit diner wordt in het opleidingsrestaurant van De Leijgraaf geserveerd. Winnen? Vertel ons dan waarom juist jij dit diner verdient en mail dit naar info@topic-magazine.nl

Contactpersoon:

Désirée van Es
Desiree.es@
leijgraaf.nl

Algemene informatie:

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring