De Treffers toont zich een ware cupfighter

Het waren drukke tijden bij De Treffers in Groesbeek. De tweede divisionist, die tevoren allerminst te boek stond als een cupfighter, bereikte de achtste finale van de KNVB beker. In de voorgaande tien jaar werd er steeds verloren van profclubs.

Het waren drukke tijden bij De Treffers in Groesbeek. De tweede divisionist, die tevoren allerminst te boek stond als een cupfighter, bereikte de achtste finale van de KNVB beker. In de voorgaande tien jaar werd er steeds verloren van profclubs.

De Treffers zorgde voor een daverende verrassing toen het in de eerste ronde eredivisionist RKC Waalwijk met 2-0 versloeg. De historische bekerstunt werd uitbundig gevierd op sportpark Zuid. En het avontuur ging verder. De Treffers verraste opnieuw door in een enerverende wedstrijd op eigen veld SC Cambuur met 1-0 te verslaan. Nog nooit schakelde een amateurclub twee teams uit de eredivisie uit. De media besteedden veel aandacht aan het succes en de club kwam prominent in beeld, zelfs op de landelijke televisie.

De achtste finale speelde De Treffers tegen De Graafschap. Met maar liefst dertien bussen trok het Trefferslegioen naar Doetinchem om het eerste elftal te ondersteunen. Ondanks de uitschakeling daar kijkt de club terug op een geweldige periode.                                                                                                                                        Robin Jansen, het clubicoon dat  vijftien jaar in het eerste elftal speelde en binnenkort zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, speelde zowel zijn eerste als zijn laatste bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Hij kijkt met veel voldoening en trots terug op de wedstrijden. “Tijdens alle bekerwedstrijden kregen we geweldige steun van onze supporters. De tribunes waren tjokvol en daar krijg je als speler energie van. Het was supergaaf zoals we bij ons vertrek naar Doetinchem uitgezwaaid zijn en daarna in het stadion van De Graafschap heel veel rood-zwarte sjaals zagen.”

“Een bekerduel tegen een club in het betaald voetbal brengt veel werk met zich mee”, zegt bestuurslid John Meeussen. John is niet alleen de verenigingssecretaris maar ook veiligheidscoördinator bij de club. “Het begint al direct  na de loting. Er is  overleg met de veiligheids- en ticketingafdeling van de tegenstander. Zowel bij een thuiswedstrijd als uit bij De Graafschap moest er veel georganiseerd worden. Bij de wedstrijden tegen RKC en Cambuur ontvingen we ruim twaalfhonderd bezoekers. Dat betekent dat er extra horeca uitgiftepunten, toiletvoorzieningen en parkeergelegenheid moesten komen. En bij de  uitwedstrijd tegen De Graafschap speelde de logistieke opgave rondom het vervoer per bus.” De veiligheidscoördinator hoeft het gelukkig niet allemaal alleen te doen. Hij prijst de vele vrijwilligers, de veiligheidsorganisatie, de medewerking van de supportersvereniging en samenwerkingspartners als de politie. “Het doet me goed dat we grote projecten zoals deze wedstrijden gezamenlijk oppakken. Het past helemaal bij onze slogan ‘Samen met De Treffers’.”

Voorzitter Theo Jochoms sluit zich helemaal bij deze woorden aan. “Het waren geweldige wedstrijden. Ik vond het fantastisch om te zien dat we met zoveel bussen naar Doetinchem gingen. Helaas was er maar plaats voor vijfhonderd Trefferssupporters in het uitvak. We hadden echt nog veel meer kaarten kunnen verkopen. Onze businessclub was met  honderddertig leden te gast in de businessruimte van De Graafschap. We kijken met veel voldoening terug op de megaprestatie van ons eerste elftal en van al onze vrijwilligers. Wat mij betreft…volgend seizoen weer!” 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring